Podjetnik, tarča vlomov in kraj

Po naših informacijah je forenzična preiskava torkove tragedije pri kraju. Predvidevamo, da bodo podatki, ki jih bodo, če jih bodo medijem posredovali pristojni, še kako zanimivi. Neuradno naj bi prve informacije  posredovali ta teden. Podjetnika so večkrat okradli, šlo naj bi za hude pritiske.

V streljanju sta na dveh različnih krajih umrli dve osebi, ena oseba je bila ranjena. Tako še vedno ni znano kdo je storilec oz. storilci dejanj. Prav tako ni znano ali je ženska umrla zaradi strelnih ran. Po naših neuradnih informacijah je bila ženska res ustreljena, vendar pa, neuradno strelna rana ni bila vzrok za smrt.

Še vedno je v skrivnost zavita smrt podjetnika, ki so ga našli na dvorišču lastnega podjetja. Ni namreč znano ali je šlo za samomor, ali pa je bil podjetnik umorjen. Tudi domači pokojnega še vedno ne vedo ali je šlo za umor ali samomor. Tisti, ki so podjetnika poznali ne verjamejo, da je storil samomor.

Številni vlomi in kraje

Če zavrtimo dogodke izpred natanko tedna dni, bo morda še enkrat zanimiva informacija s prizorišča v Zalogu. Govora je bilo, da naj bi se podjetnik in Roma dogovorili za odvoz železa. So se res? Ali pa je bila še ena izmed številnih kraj, ki jih je podjetnik moral tolerirati.

Izvedeli smo, da je bilo v gospodarsko poslopje v Zalogu vlomljeno najmanj štirikrat, da so “neznani” storilci odpeljali več železa in ostalih kovin. Prav tako so “neznanci” iz objekta ukradli vso električno instalacijo. Neuradno je bilo samo v zadnjih tednih storjeno za okrog 10.000 evrov škode. Prijave o kaznivih dejanjih so bile podane na policijo. Prav tako je podjetnik večkrat prijavil krajo orodja na gradbiščih in vlome ter krajo nafte iz delovnih strojev na sedežu podjetja v Drgančevju. Po naših informacijah doslej ni bil še noben primer rešen!?

Presenetljive informacije

Minuli torek v Zalogu je bila tam tudi naša novinarska ekipa. Ogorčeni Romi so glasno negodovali. In prav v tem trenutku, ko je bila ura nekaj minut čez 16. uro, so tam prisotni Romi že vedeli za smrt podjetnika v Drgančevju. Torej predno je bila o dogodku obveščena policija, ki je informacijo prejela okrog 16.30 ure. Kako so lahko Romi v Zalogu že vedeli kaj se je zgodilo v Drgančevju!?

Morda prav tako ni odveč informacija o vozilu, ki je tega istega dne, okrog 16. ure, z veliko hitrostjo peljalo po novomeški obvoznici in naprej v smeri Žabje vasi? Menda je tudi ta informacija znana preiskovalcem. Ker pa še vedno čakamo na odgovore Vam uradnih informacij ne moremo posredovati. Kriminalisti intenzivno nadaljujejo s preiskavo.

Že dvakrat smo se z vprašanji obrnili na novomeško Policijsko upravo. Prvič 10. februarja, kjer so nam odgovorili, da nam zaradi interesa preiskave ne morejo podati informacij. Drugič pa v nedeljo, 13. februarja. Odgovorov še ni. Neuradno pa smo izvedeli, da naj bi prve izide preiskave javnosti posredovali najverjetneje še ta teden, saj so včeraj na policijsko upravo Nm prispela vprašanja tudi večjih slovenskih medijev.

MO Novo mesto nemočna pri reševanju problematike

Reševanje romske problematike je eden največjih za novomeško Mestno občino, ki pa ima premalo pristojnosti, še pravi župan Alojzij Muhič.
 

Audio priponke

Župan Alojzij Muhič o problematiki in reševanju

Foto priponke

Deli novico