Zaradi odhoda Krki odškodnina

Poročali smo o nešportni potezi ameriškega košarkarja Rayja, ki je iz novomeške Krke odšel k francoskemu Pau Orthezu. Predsednik KK Krka pravi, da so sinoči dosegli dogovor.

Spomnimo: Alan Ray je za dolenjski klub odigral tri tekme, še posebej je blestel na torkovem obračunu v Franciji pri tamkajšnjem Le Mansu. A Ray se ni vrnil v Novo mesto, kljub temu da ge je prav Krka pripeljala v Slovenijo in mu uredila vse potrebno za igranje na stari celini.

Pogovarjali smo se s predsednikom Košarkarskega kluba Krka Branetom Kastelcem ki je za Radio Krka povedal, da je pozno sinoči s predsednikom Pau Ortheza dosegel dogovor, ki je bil sicer pri zadevi malo zaveden. Tako je KK Krka zjutraj dala zeleno luč Košaršarski zvezi Slovenije, da izda izpisnoco francoski Košarkarski zvezi. Pau Orthez pa bo Krki izplačal odškodnino za vse stroške, ki so jih imeli z Rayem, nekaj sredstev bo tudi ostalo, pravi Kastelec.

V klubu se zdaj ukvarjajo z mankom igralca, saj nujno potrebujejo kakovostnega organizatorja igre. Nadomestnega igralca že iščejo, pojasnjuje Kastelec.

Ena od težav novomeškega kluba je tudi ta, da Američan preko svojega managerja v ZDA še ni podpisal pogodbe. Kastelec je pojasnil, da so imeli dogovor, prav tako je bila podpisana določena dokumentacija, zato bi lahko novomeški klub blokiral igralca. Za to potezo se niso odločili, saj bi, kot pravi Katelec, vsi izgubili – tako igralec kot tudi oba kluba.

Jutri tudi dobrodelno
Košarkarji novomeške Krke se bodo sicer jutri v 8. krogu Lige ABA  na domačem parketu pomerili z ekipo Crvene Zvezde, ki je v dosedanji točkovni zbir vpisala 2 zmagi in 6 porazov. Beograjčane vodi eden najboljših evropskih trenerjev Svetislav Pešić, ki ima v svoji karieri naslov svetovnega in evropskega prvaka z Jugoslavijo, evropskega prvaka z Nemčijo ter zmagovaca Evrolige z Barcelono. Tekma bo jutri ob 18. uri v ŠD Leona Štuklja.

Tokratna tekma bo imela tudi posebno humanitarno noto. Trenutno namreč poteka 3. evropski teden osveščenosti o cistični fibrozi. V ta namen se bosta moštvi Krke in Crvene zvezde pred tekmo segrevali v majicah z logotipi slovenskega oziroma srbskega Društva za cistično fibrozo, prav tako pa smo bolnike s to redko boleznijo povabili na tekmo.

Cistična fibroza je redka, neozdravljiva genetska bolezen, ki prizadene žleze z notranjim izločanjem. Te namesto običajne sluzi izločajo zelo gosto sluz v dihalnih poteh, pljučih, trebušni slinavki in črevesju. V pljučih prihaja do pogostih okužb, ponavljajočih se pljučnic in trajne okvare pljuč. V Sloveniji je okoli 100 bolnikov s to boleznijo. Pred 20 leti je bila pričakovana povprečna življenjska doba otroka, obolelega s cistično fibrozo, okoli 14 let, z napredkom znanosti pa se je povprečna življenjska doba dvignila na 36 let, odvisno seveda od kakovosti oskrbe takega bolnika. Ko pride do končne odpovedi pljuč, je trenutno edina rešitev presaditev pljuč, veliko pa se pričakuje od genetskega zdravljenja, ki ga v zadnjih letih pospešeno raziskujejo. V Sloveniji je bilo v letu 2009 ustanovljeno Društvo za cistično fibrozo Slovenije, ki združuje bolnike, njihove svojce in zdravstvene delavce, so zapisali na spletni stani novomeškega kluba.

25.11.2011 12:07:14

Audio priponke

Pogovor z Branetom Kastelcem

Foto priponke

Zaradi odhoda Krki odškodnina

Deli novico


Naslednji članek
FOTO: Schumijev tank

Vaši komentarji

  • Zaenkrat še ni komentarjev. Bodi prvi.

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.