Jože Barbo najzaslužnejši prostovoljec v turizmu

Državni svet Republike Slovenije je Jožetu Barbi, predsedniku Turistične zveze Dolenjske in Bele krajine, podelil priznanje za izjemne dosežke na področju prostovoljstva v turizmu za leto 2011.

Priznanje je prejel 1. 12. na svečani prireditvi v dvorani Državnega sveta v Ljubljani, kjer sta predsednik Državnega sveta mag. Blaž Kavčič in predsednik Zveze društvenih organizacij Slovenije Janez Matoh podelila 11 priznanj zaslužnim prostovoljcem.


Eden izmed njih je tudi Jože Barbo, ki je prostovoljec že 34 let. Je tudi predsednik in soustanovitelj Turističnega društva Mirna Peč, član izvršnega odbora Turistične zveze Slovenije, podpredsednik PGD Hmeljčič, član UO Društva harmonikarjev Mirna Peč, član Hortikulturnega društva Portorož, član Društva lupinarjev Slovenije in član Sadjarskega društva Slovenije.
S svojimi idejami je bil tudi pobudnik tradicionalnih srečanj turističnih društev in občin na Frati, medobčinskega projekta Pot Temenica, pohoda preko Hmeljnika, festivala harmonikarskih skupin in orkestrov Slovenije ter še mnogo drugih.


Nekoč je bilo prostovoljstvo nekaj, s čimer se je hotel vsak ukvarjati. Danes temu ni več tako. V času kakršen je sedaj, ima veliko večjo moč delo, za katerega se prejme plačilo, česar pa v prostovoljstvu ni. Kljub vsemu pa se še vedno najdejo ljudje, ki jim veliko pomeni tudi tisto delo, za katerega ni plačila v materialni obliki, plačilo je le v osebnem zadovoljstvu.


Le želimo si lahko še več Jožetov, ki bodo del svojega prostega časa namenili v dobro drugih in v svoje zadovoljstvo.

Foto priponke

Jože Barbo najzaslužnejši prostovoljec v turizmu

Deli novico



Vaši komentarji

  • Zaenkrat še ni komentarjev. Bodi prvi.

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.