Janša ponudil odstop, a so ga zavrnili

Janez Janša je pred izvršnim odborom stranke SDS dejal, da je stranka na volitvah prejela dva mandata manj kot leta 2008. Dodal je, da tega ni mogoče šteti za uspeh. Odbor se je z Janšo sicer strinjal, a njegovega odstopa ni sprejel.

Izvršni odbor stranke SDS, ki se je sestal včeraj, je obravnaval položaj, ki je nastal po predčasnih volitvah. Odbor je ocenil, da volitve Sloveniji niso prinesle potrebnega obeta stabilnosti in da rezultat volitev ne omogoča sestave programsko dovolj trdne koalicije in vlade.

Predsednik SDS Janez Janša je dejal, da tega, da je stranka SDS na volitvah prejela dva mandata manj kot leta 2008, ni mogoče šteti za uspeh. Tako je ponudil svoj odstop. Kot so sporočili iz stranke, je izvršilni odbor v dolgi in temeljiti razpravi realno ocenil delo stranke v preteklem mandatu, nastop stranke na volitvah, dobre in slabe poteze ter volilno kampanjo v celoti. Odbor se je strinjal z oceno rezultata volitev, vendar je soglasno zavrnil njegov odstop. Prav tako soglasno pa je odbor ocenil, da ni potrebe po sklicu izrednega kongresa SDS.

Kaj pa koalicija?

V SDS so ob tem sporočili, da resnega povabila Zorana Jankovića k njegovi koaliciji ne pričakujejo. Kot pravijo je Janković že vnaprej zavračal sodelovanje z njimi in ob tem zatrjeval, da dela tisto, kar govori. "SDS se je v nasprotju s tem stališčem pripravljena pogovarjati z vsemi parlamentarnimi strankami, prav tako pa je pripravljena kot opozicijska stranka konstruktivno sodelovati pri reševanju resnih težav, ki jih ima država in njeni državljani," so dodali v stranki
1.5.2012 15:10:51

Foto priponke

Janša ponudil odstop, a so ga zavrnili

Deli novicoVaši komentarji

  • Zaenkrat še ni komentarjev. Bodi prvi.

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.