Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Vredu
» Več o piškothih
12.2.2016
Informativni dnevi
Regija 07 - Novo mesto Radio Krka 8.12.2011 20:11:29 0 komentarjev

Previdno s politiko na Facebooku

1
Na strani skupine je kar nekaj zapisov razočaranja nad rezultati nedeljskih volitev v državni zbor. Med drugim piše, da je "izid nedeljskih volitev postavil našo domovino pred nevarno dejstvo, ki močno ogroža vrednote osamosvojitvene vojne". Pojasnilo, ali je skupina verodostojna, so novinarji poskušali dobiti od avtorja skupine, ki pa se na sporočilo ni odzval.

Zato so nekatere od vidnejših članov poklicali. Pojasnili so, da ne vedo, kako so se znašli v skupini in so skupino tudi zapustili.

Med njimi je bila tudi predsednica stranke Ljudmila Novak, a so v stranki zatrdili, da se Novakova ni včlanila v nobeno skupino s takšnim imenom. Po njenih besedah je bila včlanjena le v skupino, ki je bila ustanovljena pred leti in je pozivala k predčasnim volitvam leta 2009, zato v NSi predvidevajo, da so ravno to skupino preimenovali, člani pa so ostali isti.

Tudi iz stranke SLS so sporočili, da se njihov predsednik Radovan Žerjav "ni sam osebno pridružil tej skupini, temveč je bil vanjo nevede dodan s strani neznane mu tretje osebe, kar je pri določenih skupinah na Facebooku možno".

Žerjav se namreč "ne pridružuje kakršnimkoli trenutnim pozivom po ponovnih predčasnih volitvah" v državni zbor, saj so bile te "ravnokar izvedene, nova sestava DZ pa ni niti še konstituirana", navajajo v stranki.

Na listi članov se je znašel tudi pravnik Marko Pavliha, ki je prav tako povedal, da ne ve, kako je to možno in se je od članstva distanciral. Kot je kasneje zapisal na strani te iste skupine, odločno protestira zaradi zlorabe njegovega imena, predčasne volitve že naslednje leto pa da so "izjemno nekorektna, nedržavotvorna in arogantna poteza do volivk in volivcev".

Iz omenjene skupine so sicer vsi trije že izstopili. Med člani je tudi nekaj vidnejših politikov iz vrst SDS. Njihov predstavnik za stike z javnostjo Jernej Pavlin je pojasnil, da je to stvar vsakega posameznika. In četudi so člani skupine tudi člani SDS, tega ne morejo komentirati, saj je članstvo v skupinah na socialnih omrežjih svobodna odločitev, je dodal.
Popravljeno 1.5.2012 15:08:55