Bosta Katka in Gregor ostala?

Danes bosta seji sveta LDS in Zares, ki bosta po izpadu strank ocenili rezultate volitev in razpravljali o prihodnjem delovanju. Tudi o zamenjavi vodilnih.

Svet LDS bo razpravljal o aktualnih političnih zadevah in se med drugim opredelil do ponujenega odstopa predsednice stranke Katarine Kresal. Ta je po porazu na volitvah odstop ponudila članom izvršnega odbora LDS, končno besedo pa bo imel kongres stranke.

O prihodnjem delovanju stranke bo razpravljal tudi svet stranke Zares. Če se bodo tako odločili, pa bodo določili tudi terminski načrt volitev novega predsednika stranke oziroma določili datum volilne konvencije.

V vrhu stranke naj se sicer doslej še ne bi pogovarjali o odstopu predsednika Gregorja Golobiča. A, kot so pojasnili v stranki po seji njenega vodstva, že sama napoved volilne konvencije stranke pomeni, da se obeta zamenjava v njenem vodstvu in da Golobič najverjetneje ne bo kandidiral. Odstop pa je napovedal podpredsednik stranke Franco Juri, ki pa bo funkcijo opravljal do konvencije.
1.5.2012 15:07:16

Foto priponke

Bosta Katka in Gregor ostala?

Deli novico


Prejšnji članek
Pogovori brez Boruta

Vaši komentarji

  • Zaenkrat še ni komentarjev. Bodi prvi.

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.