Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Vredu
» Več o piškothih
12.2.2016
Informativni dnevi
Regija 07 - Novo mesto Radio Krka 15.3.2012 10:57:09 0 komentarjev

V Revozu 331 brez dela, tudi 54 redno zaposlenih

81
S tem ukrepom Revoz zmanjšuje število zaposlenih za 78 zaposlenih za določen čas in za 54 zaposlenih za nedoločen čas oz. redno zaspolenih. Istočasno zaradi zaustavitve nočne izmene preneha potreba po 199 delavcih, ki delajo v Revozu prek agencij.

Vsi dosedanji organizacijski ukrepi (ustavitev proizvodnje konec leta in nato še v februarju) niso zadostovali za ublažitev posledic padca naročil. Ker razmere na trgu še vedno ne kažejo na izboljšanje, so v Revozu primorani sprejeti dodatne ukrepe za prilagajanje obsega proizvodnje, da bi zagotovili nemoten proizvodni proces, in sicer zaustavitev polovične nočne izmene predvidoma 26. aprila 2012.

Ker je v kriznih razmerah še toliko bolj pomemben nadzor zalog izdelanih proizvodov, bodo konec marca proizvodnjo zaustavili za 3 dni ter si tudi s tem prizadevali zagotoviti nadaljevanje proizvodnje v dveh izmenah in pol še v aprilu.

Revoz bo v prihajajočem obdobju obratoval v dveh izmenah. Kot je znano, trenutno potekajo intenzivne priprave na projekt novih vozil, ki so načrtovane znotraj partnerstva med Zvezo Renault - Nissan in nemškim Daimlerjem. S tem pa čez približno leto in pol najverjetneje ponovno zaposlovanje.


Popravljeno 26.4.2012 5:06:09