KRKA DRŽAVNI PRVAK

Košarkarji novomeške Krke so v četrti tekmi finala še tretjič premagali Union Olimpijo in osvojili naslov državnega prvaka, že petega v zgodovini kluba. V Stožicah je Krka slavila s 67:55. SPONZOR: Steklarstvo Vidmar, Miran Vidmar s.p., Brod 11, Novo mesto.

 Pokrovitelj javljanj  je Steklarstvo Vidmar, Miran Vidmar s.p., Brod 11, Novo mesto. Telefon: 07 337 90 90.
www.steklarstvo-vidmar.com/si


DVORANA STOŽICE:

UNION OLIMPIJA - KRKA 55:67     
(18:16,34:33,48:47)Tekma se je začela precej nervozno. Ljubljančani so povedli s 4:0. Krkaši so šele po treh minutah dosegli prvi koš iz igre, pred tem pa dvakrat uspešno izvajali proste mete. Olimpiji je do začetka osme minute uspevalo zadrževati prednost štirih točk Po dveh zaporednih trojkah Abdul Hamida pa je Krka izenačila na 14:14, že v naslednjem napadu, minuto pred koncem četrtine pa tudi prvič na srečanju tudi povedla. Kljub temu se je prvih deset minut končalo v korist Olimpije, ki jih je dobila z 18:16.

V prvih treh minutah druge četrtine je Olimpiji uspelo narediti razliko osmih točk (26:18). Žal pa se je v teh minutah pojavljalo vse preveč napak Krkinih košarkarjev, kar so Ljubljančani znali izkoristiti. Krkašem je prednost uspelo znižati na štiri točke. Štiri minute in pol pred koncem prvega polčasa je bil izid 28:24, Smiljan Pavič pa je dobil tretjo osebno napako. Le nekaj trenutkov pa še četrto, kar za Krko ni bilo najbolje. Trener Sekulič ga je bil primoran poklicati na klop. ZHa dodatno nervozo pa je skrbela sodniška trojica z nekaj res sumljivimi odločitvami. Dve minuti pred koncem druge četrtine je bil rezultat 33:29 za Olimpijo. Nervoza je seveda delala svoje minuto pred koncem polčasa je Sašo Filipovski dobil tehnično osebno napako zaradi ugovarjanja. Krki pa se je tako uspelo približati le na točko zaostanka. Tak zaostanek pa je bil tudi ob polčasu (34:33).

Tretjo četrtino so Krkaši začeli bolj zrelo. Igrali so na dolge napade, ki so jih, vsaj v prvi polovici četrtine, tudi uspešno zaključevali. Na polovici tretje četrtine si je Krka priigrala najvišjo prednost, ki je znašala 5 točk (44:39). Žal pa je ta prednost do konca četrtine počasi izpuhtela. Pred zadnjimi desetimi minutami je Olimpija vodila za točko (48:47).

Tudi zadnjo četrtino so Krkaši začeli modro. Z dolgimi napadi so parali živce Ljubljančanom in jih silili v osebne napake. Šest minut pred koncem tekme je Krka vodila za sedem točk (55:48). Žal pa sta v tem času s petimi osebnimi napakami končala Krivec in Pavič. Štiri minute pred koncem srečanja je Krka po košu Nissima povedla za osem točk. Takoj reakcija ljubljanske klopi in minuta odmora za Olimpijo. Krki je v zadnji dve minuti uspelo kreniti z devetimi točkami prednosti (59:50). To prednost pa so s pametno igro obdržali vse do konca tekme (67:55) in zasluženo osvojili že peti naslov državnega prvaka v zgodovini kluba, tretjega zapored. Največ točk na srečanju za Krko je dosegel Nissim 18.
Tudi tokrat so za navijače Krke organizirali brezplačen avtobusni prevoz za ogled tekme. Prijave zbirajo na elektronskem naslovu dolenjska.fans@gmail.com . Če bo prijav veliko bodo v klubu organizirali dodatni avtobusni prevoz. Vsi navijači, ki se boste v Stožice odpravili z avtobusom, boste prejeli brezplačne vstopnice. Odhod izpred avtobusnega obračališča pri Tušu bo ob 17.00 uri.
________________________________________________________________
Krka je letos že večkrat dokazala, da ji največja dvorana v Sloveniji leži in da se lahko v njej enakovredno kosa s petnajstkratnimi prvaki iz Ljubljane. Nazadnje je zmagala v nedeljo, ko je dobila drugo tekmo finala in tako izničila začetno vodstvo Uniona Olimpije.

Nekaj podobnega se je v finalu lige Telemach godilo tudi lani, ko so zeleno-beli iz Ljubljane povedli z 2:1, na koncu pa naslov izgubili na peti tekmi v Novem mestu. Krka je bila ob zadnjih dveh naslovih najboljša v državi še v letih 2000 in 2003.

Union Olimpija na drugi strani, ki si je ob Krki že zagotovila udeležbo v regionalni ligi Aba v prihodnji sezoni, hkrati pa bo Slovenijo zastopala tudi v evroligi, je bila nazadnje prvak v sezoni 2008/09, letos pa se lahko zaenkrat pohvali le z naslovom pokalnega prvaka Spar.

Če bodo Ljubljančani danes zmagali, bo odločitev o prvaku enaindvajsete sezone v samostojni Sloveniji  padla v soboto, ko je v Novem mestu na sporedu morebitna peta tekma.25.5.2012 6:09:45

Audio priponke

KRKA DRŽAVNI PRVAK Z IZJAVAMI

Foto priponke

KRKA DRŽAVNI PRVAK

Deli novicoVaši komentarji

  • Zaenkrat še ni komentarjev. Bodi prvi.

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.