Ste za nakup preko TV-ja?

Do konca leta 2014 naj bi vsak četrti Britanec nakupoval s pomočjo televizorja. Ampak tu ni govorimo o klasičnih TV prodajah, kot je Top shop in podobni. Gre za interaktivno nakupovanje prek aplikacij in spleta. Pri tovrstnih nakupih je dobro, da ste pozorni na to, katere podatke posredujete.

Britanska študija je pokazala, da bo imela interaktivna televizija od vseh novih, razvijajočih se tehnologij, največji vpliv na nakupno vedenje britanskih potrošnikov.

Številke so pokazale, da naj bi britanski potrošniki z interaktivno televizijo na leto zapravili dodatne 3,8 milijarde funtov. Takšnega uspeha ne napovedujejo niti tehnologiji virtualne resničnosti, ki naj bi izkušnjo nakupovanja od doma karseda približala izkušnji obiska "prave" trgovine.

Preboj interaktivne televizije strokovnjaki napovedujejo za konec leta 2014, a interaktivno nakupovanje prek televizorja naj bi se začelo "prijemati" že prej. Analitiki so tako prepričani, da bo do konca leta 2014 kar četrtina Britancev redno uporabljala interaktivno televizijo za nakupovanje izdelkov in storitev.

Če tudi sami kupujete preko spleta in drugih aplikacij, ni odveč opozorilo o varovanju svojih podatkov. Ko vnašate podatke, ki jih zahteva določena spletna stran, vnašajte samo tiste, ki so nujno potrebni. Če je možno, tudi prej preverite ustreznost in uporabnost izdelka, lahko tudi kontaktirate trgovca, ki vam bo ponudil več informacij. Pri nakupovanju izdelkov preko spleta je najbolje, da uporabljate samo eno kreditno kartico, saj ob skrbnem preverjanju svojih izpiskov na ta način lažje sledite vsem transakcijam, ki jih opravite.

Spletno nakupovanje tehničnih produktov je po nekatreih raziskavah med Slovenci razširjeno, saj je 64 odstotkov uporabnikov spleta že opravilo spletni nakup tovrstnih proizvodov, 20 odstotkov pa je o tovrstnem nakupu že razmišljalo.


Foto priponke

Ste za nakup preko TV-ja?

Deli novicoVaši komentarji

  • Zaenkrat še ni komentarjev. Bodi prvi.

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.