Pozor! Lažna nagradna igra

Spletni goljufi so ponovno na delu. Tokrat nas ogroža nagradna igra, ki nas bo v najboljšem primeru stala pet evrov na teden oziroma 20 evrov na mesec.

Dejansko tu gre za prevaro, kjer nepridipravi poskušajo pretentati uporabnike na način, da se ti včlanijo v drag SMS kljub. V zameno jim obljubljajo bon v višini 450 evrov.

Nova goljufija se je pred kratkim pojavila na družbenem omrežju Facebook. Na to je slovensko javnost opozoril spletni portal Varni na internetu. Nepridipravi so za namene izvajanja goljufiji na Facebooku ustvarili lažno stran trgovine z oblačili Zara, ki jo je težko ločiti od pristne. Goljufija se prične tako, da uporabniki na družabnem omrežju Facebook stran najprej »všečkajo« in nato objavijo komentar. Takoj za tem jih stran preusmeri na drugo spletno stran, kjer morajo še odgovoriti na nagradno vprašanje in vnesti številko svojega mobilnega telefona. S tem pa se uporabniki dejansko včlanijo v SMS klub Mundome. Ta jih bo tedensko olajšal za 5 evrov.

Da gre za goljufijo je potrdil tudi slovenski distributer blagovne znamke Zara. Ta je zagotovili, da spletna stran nima nobene povezave z njimi. Če so vas spletni nepridipravi že ogoljufali, na srečo še ni prepozno. Za odjavo iz SMS kluba je potrebno le poslati kratko sporočilo SMS s ključno besedo "Funsound Stop" na 6677.
10.9.2012 6:06:28

Foto priponke

Pozor! Lažna nagradna igra

Deli novicoVaši komentarji

  • Zaenkrat še ni komentarjev. Bodi prvi.

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.