Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Vredu
» Več o piškothih
7.2.2016
Informativni dnevi
Slovenija - Ljubljana Radio Krka/RN 10.9.2012 5:38:36 0 komentarjev

Pozor! Lažna nagradna igra

2
Dejansko tu gre za prevaro, kjer nepridipravi poskušajo pretentati uporabnike na način, da se ti včlanijo v drag SMS kljub. V zameno jim obljubljajo bon v višini 450 evrov.

Nova goljufija se je pred kratkim pojavila na družbenem omrežju Facebook. Na to je slovensko javnost opozoril spletni portal Varni na internetu. Nepridipravi so za namene izvajanja goljufiji na Facebooku ustvarili lažno stran trgovine z oblačili Zara, ki jo je težko ločiti od pristne. Goljufija se prične tako, da uporabniki na družabnem omrežju Facebook stran najprej »všečkajo« in nato objavijo komentar. Takoj za tem jih stran preusmeri na drugo spletno stran, kjer morajo še odgovoriti na nagradno vprašanje in vnesti številko svojega mobilnega telefona. S tem pa se uporabniki dejansko včlanijo v SMS klub Mundome. Ta jih bo tedensko olajšal za 5 evrov.

Da gre za goljufijo je potrdil tudi slovenski distributer blagovne znamke Zara. Ta je zagotovili, da spletna stran nima nobene povezave z njimi. Če so vas spletni nepridipravi že ogoljufali, na srečo še ni prepozno. Za odjavo iz SMS kluba je potrebno le poslati kratko sporočilo SMS s ključno besedo "Funsound Stop" na 6677.
Popravljeno 10.9.2012 6:06:28