FOTO: Strela povzročila za več 10.000 € škode

Slovenijo je prešla hladna fronta, ki je s strelami in močnimi nalivi povzročila težave. Meteorne vode so zalivale kletne prostore, veter je razkrival strehe in ruval drevesa. Strele so netile požare. V Malem Gabru sta streli oz. požara uničila hlev in poškodovala hišo. Škode je za več 10.000 evrov.

Ob 1.26 uri je v Malem Gabru v občini Trebnje zaradi udara strele zagorelo gospodarsko poslopje velikosti 20 x 15 metrov. Ogenj je povsem uničil ostrešje. Zgorelo pa je tudi 15 ton žita, 20 ton sena in slame, puhalnik, sušilna naprava in drugo kmetijsko orodje. Požar so omejili in pogasili gasilci gasilskih društev Trebnje, Veliki Gaber, Zagorica, Log, Ponikve, Radohova vas in Dob pri Šentvidu.

Gasilci so skupaj z domačimi so uspeli rešiti večino kmetijske mehanizacije, zaradi močnega ognja pa jim ni uspelo rešiti vse živine. Po prvih ocenah bo škode verjetno za nekaj 10.000 evrov.

Ob 3.02  uri je strela spet udarila v Malem Gabru. Zagorelo je ostrešje stanovanjske hiše. Gasilci PGD Trebnje in Radohova vas so požar pogasili in pregledali ostrešje s termo kamero. Ogenj je ožgal manjši del ostrešja, zaradi udara strele pa je uničena električna napeljava.

Poplave, poplave meteorne vode

Ob 2.41 je v Ždinji vasi v občini Novo mesto meteorna voda ogrožala stanovanjsko hišo. Gasilci GRC Novo mesto so prečrpali meteorno vodo ob hiši, očistili jašek in posesali vodo, ki je pronicala v hišo.

Neurje

12. 9. 2012 ob 5.23 so na cesti Štrekljevec - Jugorje v občini Semič, dežurni delavci CP Črnomelj odstranili podrto drevo.

12. 9. 2012 ob 5.24 so na cesti Rodine - Lanšprež v občini Trebnje, dežurni delavci CP Trebnje odstranili podrto drevo.
___________________________________________________________

Ob 2.42 se je zaradi močnega vetra podrlo drevo na lokalni cesti Podkum–Padež, občina Zagorje ob Savi. Posredovali so gasilci PGD Podkum in drevo odstranili.

Ob 2.30 je zaradi močnega vetra in dežja zamakalo v stanovanje bloka na Ulici allaumines v Trbovljah. Gasilci Gasilskega zavoda Trbovlje so pregledali podstrešje objekta in postavili posode v stanovanju, kjer je tekla voda.

Ob 04.30 narasla voda zalila stanovanjski objekt v Polzeli.
Ob 1.41 je meteorna voda zalila poslovne prostore Avtovleke Horvat v Krogu, občina Murska Sobota. Gasilci PGD Krog so prečrpali iz dveh poslovnih prostorov približno 15 kubičnih metrov vode.

Ob 21.31 je voda zalila kletne prostore stavbe na Kolombanu v občini Koper. Posredovali so gasilci PGD Hrvatini, ki so izčrpali okoli tri kubične metre vode.

Ob 22.35 je na območju Gorenjske najverjetneje zaradi udara strele v daljnovod prišlo do izpada električne energije. Brez elektrike so tako ostali odjemalci na območju občin, Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki in Žirovnica. Delavci Elektro Gorenjske so napako odstranili.

Ob 22.06 so na Cankarjevem drevoredu v Izoli s stojal padla štiri plovila in se poškodovala. Skupno je poškodovanih pet plovil in eno plovilo je močno nagnjeno. Kraj dogodka so si ogledali pristojni z URSP-Pristaniške kapitanije Koper.

Ob 20.33 je v Jagodju v občini Izola zaradi vetra drevo padlo na električne vodnike. Posredoval je dežurni delavec Elektra Primorske, ki je odklopil elektriko. Gasilci JZ GB Koper so drevo razžagali in odstranili. Poškodovan je tudi električni drog. Ob 20.34 je na Velikem trgu v Izoli veter podrl drevo na vodnjak. Posredovali so delavci Komunale Izola in gasilci JZ GB Koper, ki so območje zavarovali. Drevo bodo odstranili v jutranjih urah. Ob 20.58 je na Manziolijevem trgu v Izoli veter poškodoval okno in streho na tamkajšnji cerkvi. Posredovali so delavci Komunale Izola, izolski komunalni redarji in gasilci JZ GB Koper. Strešnike in okno so odstranili ter zavarovali območje.

Ob 21.46 je veter odkril streho stanovanjske stavbe na Trgu padlih za svobodo v Izoli. Posredovali so gasilci JZ GB Koper in PGD Izola, ki so streho površine 40 kvadratnih metrov prekrili s ponjavami in tako preprečili nadaljnje zamakanje.Ob 23.25 je veter odtrgal okoli 20 kvadratnih metrov pločevinaste kritine na šoli v Žuštovičevi ulici v Izoli. Posredovali so gasilci JZ GB Koper in PGD Izola, ki so poškodovano kritino odstranili.

Ob 20.26 je na Koprski ulici v Izoli zaradi močnega vetra padel del strehe na kable kabelskega ponudnika in jih pretrgal. Posredovali so delavci Komunale Izola.Ob 20.28 je na cesto Koper–Izola v občini Izola padla skala in ovirala promet. Še pred prihodom delavcev Cestnega podjetja Koper, so kamen s cestišča odstranili policisti.
13.9.2012 15:36:23

Foto priponke

FOTO: Strela povzročila za več 10.000 € škode

Deli novicoVaši komentarji

  • Zaenkrat še ni komentarjev. Bodi prvi.

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.