VIDEO: Apple predstavil iPhone 5

Apple je predstavil svojega aduta, ki so ga nestrpno pričakovali njihovi zvesti uporabniki; iPhone 5 ima večji zaslon od predhodnika, je tanjši in lažji, hkrati pa ima tudi boljši procesor. V Sloveniji naj bi bil na voljo 28. septembra.

Ameriški računalniški velikan Apple je predstavil nov model pametnega prenosnega telefona iPhone 5, ki je tanjši in z večjim zaslonom.

Z dolgo pričakovanim novim in zmogljivejšim modelom iPhona želi Apple znova vzpostaviti korak s konkurenco.

Googlov Android je namreč postal najbolj uporabljen operacijski sistem za prenosne telefone na svetu, največji tekmec ameriške družbe, južnokorejski proizvajalec Samsung pa se je zavihtel na vrh prodajalcev pametnih prenosnih telefonov.

Novi model je za 18 odstotkov tanjši in za 20 odstotkov lažji od prejšnjega iPhona 4S. Zaslon meri 4 inče oziroma 10,2 centimetra, kar je več od prejšnjih različic.

"To je najtanjši iPhone, kar smo jih kadar koli naredili, je tudi najtanjši pametni prenosni telefon na svetu in tehta le 112 gramov," je na posebnem medijskem dogodku v San Franciscu povedal Applov izvršni direktor za marketing Phil Schiller.

Za najcenejšo različico s 16 gigabajti bo v ZDA ob vezavi treba odšteti 199 dolarjev, najdražji kosi pa bodo po 399 dolarjev. V Sloveniji bo mogoče iPhone 5 kupiti od 28. septembra dalje.
13.9.2012 5:25:15

Video priponke

Novi iPhone 5 (youtube)

Foto priponke

VIDEO: Apple predstavil iPhone 5

Deli novicoVaši komentarji

  • Zaenkrat še ni komentarjev. Bodi prvi.

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.