FOTO: 18. finale ŠKL in odlični Novomeščani

V koprski dvorani Bonifica je potekal 18. finale ŠKL. V finalnih tekmah so se dijaki in dijakinje novomeškega Šolskega centra merili v odbojki, nogometu in košarki.

Prvič v zgodovini tekmovanj ŠKL so na finalu v nogometu tekmovale tudi dijakinje. Brežičanke so bile proti Novomeščankam nemočne. V košarki slavili novomeščani z 49 : 40. Najboljši igralec tekme je postal Tomaž Bolčina.

Kljub odlični in nepopustljivi podpori s tribun, v Koper se je odpeljalo kar 12 avtobusov navijačev Šolskega centra Novo mesto, so bili novogoriški gimnazijci v odbojkarskem finalu premočni za novomeške dijake, z izidom 58:54.

Drudi dan so otvorili še posebej slavnostno. Po koračnici Orkestra Slovenske vojske, se nam je v dvorani pridružil predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor, ki je nagovoril vse zbrane, direktorju Zavoda ŠKL, g. Vojku Korošcu čestital za jubilejno 18. sezono in se mu zahvalil za vse, kar je v vseh osemnajstih letih obstoja ŠKL naredil za več kot 350.000 mladih, ki so se in se še vedno športno udejstvujejo. Med ogrevanjem dijakov je preizkusil tudi svoje odbojkarsko znanje in nato odbojkarsko tekmo dijakov spremljal s tribune.

Prva tekma drugega dne se je odvila na odbojkarskem igrišču že pred uradno otvoritvijo. Ob mreži se je odvijal štajerski derbi med dijakinjami II. Gimnazije Maribor ter I. Gimnazije Celje. Vse tri tretjine so pripadle Mariborčankam, ki so tako na koncu z rezultatom 71 : 48 osvojile že šesti naslov prvakinj ŠKL.
Najboljša igralka tekme je bila Iza Mlakar iz Gimnazije Maribor.

Odbojkarji dijaki iz Gimnazije Nova Gorica in Šolskega centra Novo mesto so na parket stopili za njimi. Na prizorišče jih je pospremil Orkester Slovenske vojske. Kljub temu, da so se Novomeščani trudili in si seveda želeli obdržati pokal v svojih rokah, so Novogoričani narekovali strog tempo, ki ga dijakom iz Novega mesta tokrat ni uspelo držati. Na koncu so se sicer čisto približali, a dohiteti Novogoričane je bilo danes skoraj nemogoče. Končni rezultat je bil 58 : 54 za Novo Gorico, najboljši igralec tekme pa je bil prav tako iz vrst letošnjih prvakov, Jure Okroglič.

Tretja tekma današnjega dne se je odvila pod koši. Dijakinje Gimnazije Bežigrad in I. Gimnazije Celje so se v finalih že srečale, a danes so že sedmič zapovrstjo pokal visoko v zrak ponovno dvignile Celjanke, ki so tako pokal osvojile že devetič, odkar tekmujejo v ligi ŠKL. Tekmo so dobile z razliko treh košev, 40 : 37. Za najboljšo igralko tekme je bila proglašena Živa Macura, ki je bila tudi prva strelka tekme.

Sledila je košarkarska tekma dijakov, v kateri sta se pomerili Gimnazija Šentvid in Šolski center iz Novega mesta. Novomeščani so povedli že na samem začetku tekme ter prednost uspeli obdržati do konca. Po lanskem naslovu viceprvakov so se torej letos okronali z naslovom prvakov lige ŠKL. Zmagali so s prednostjo devetih točk, 49 : 40. Najboljši igralec tekme je postal Tomaž Bolčina iz zmagovalne ekipe.
Za konec današnjega tekmovalnega dne sta se odvili še finalni tekmi v nogometu. Prvič v zgodovini tekmovanj ŠKL so na finalu v nogometu tekmovale tudi dijakinje. Med goli so nastopile gimnazijke iz Brežic ter dijakinje ŠC Novo mesto. Brežičanke so bile proti Novomeščankam nemočne, saj so jih le te ugnale kar z 9 : 0. Najbolje se je na tekmi izkazala Amina Mujanovič, ki je zadela kar 5 golov in tako osvojila tudi naslov najboljše igrake tekme.

Čisto zadnja predstava drugega finalnega dne pa je pripadla nogometašem. Na parket so kot zadnji tekmovalci stopili dijaki ŠC Novo mesto ter dijaki Ekonomske šole iz Murske Sobote. Prvi gol so zabili Prekmurci, do konca tekme so “nastreljali” še štiri. Novomeščanom pa je tokrat uspel le častni zadetek, tako da je bil končni rezultat sklepne tekme 5 : 1 za dijake iz vzhodnega dela Slovenije.
In kdo je bil najboljši igralec tekme? S tem nazivom se bo do naslednje sezone ponašal Kristjan Vrbnjak, dijak zmagovalne ekipe!


Rezultati današnjih tekmovanj:
Odbojka dijakinje: II. Gimnazija Maribor 71 : I. Gimnazija Celje 48
Odbojka dijaki: Gimnazija Nova Gorica 58 : Šolski center Novo mesto 54
Košarka dijakinje: Gimnazija Bežigrad 37 : I. Gimnazija Celje 40
Košarka dijaki: Gimnazija Šentvid 40 : Šolski center Novo mesto 49
Nogomet dijakinje: Šolski center Novo mesto 9 : Gimnazija Brežice 0
Nogomet dijaki: Šolski center Novo mesto 1 : Ekonomska šola Murska Sobota 5


Zmagovalci v plesnih in akrobatskih nastopih:

Pom pon srednja šola:
1. Gimbo – Gimnazija Bežigrad
2. Sokolčice – Gimnazija Ledina
3. Tvid – Gimnazija Šentvid
4. II. Gimnazija Maribor

Hip hop Cheer – srednja šola:
1. Frike – Gimnazija Kranj
2. Divalicious – III. Gimnazija Maribor

Navijaške skupine:
Silver Knights - ŠC in gimnazija Škofja Loka

Akrobatske skupine:
1. Leteči norci – Šolski center Novo mesto
2. Bakros – Gimnazija Bežigrad
3. Šentviški fanatiki – Gimnazija Šentvid
4. Leteči medvedki – Gimnazija jesenice


25.4.2013 5:06:55

Foto priponke

FOTO: 18. finale ŠKL  in odlični Novomeščani

Deli novicoVaši komentarji

  • Zaenkrat še ni komentarjev. Bodi prvi.

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.