V&F: Hiška eksperimentov obiskala OŠ Center

Hiška eksperimentov je majhna Hiša eksperimentov, po duši popotnik, ki potuje po celi Sloveniji in za en dan eno izmed slovenskih osnovnih šol spremeni v center znanosti. Danes so obiskali šolarje novomeške Osnovne šole Center, ki so eksperimentirali na več kot petdesetih mobilnih eksperimentih.

Hiša eksperimentov je center znanosti, ki skuša svoje obiskovalce navdušiti za učenje, raziskovanje, radovednost, postavljanje vprašanj in iskanje odgovorov. Stalne prostore ima v Ljubljani, kjer jo obiskujejo posamezniki in skupine iz vse Slovenije, od lani pa potujejo tudi po Sloveniji.

Ko šola postane center znanosti
Obisk poteka tako, da Hiška »zavzame« dva, tri razrede, kjer postavijo eksperimente in povabijo šolarje na brezplačen obisk in eksperimentiranje. Isti dan na šoli priredijo tudi dva znanstvena šova – dogodivščini. Za šolarje je to dan sproščene znanosti, eksperimentiranja in izobraževanja.

»Vedoželjnost je značilna vrlina naših učencev, ki je najpogosteje potešena z raziskovalnim učenjem. To Hiška eksperimentov zagotovo nudi, zato smo se z veseljem odzvali povabilu in ji tudi na naši šoli odprli vrata. Tako bodo naši učenci en dan preživeli v pravem centru znanosti. Zaposleni in naši učenci si želimo, da bi takih aktivnosti bilo še več,« pravi Marta Pavlin, ravnateljica OŠ Center.

»Ker želimo znanost približati prav vsem, smo se odločili, da naš obisk za učence in šolo ne bo predstavljal finančnega stroška. Poleg globalnih pokroviteljev smo k sodelovanju povabili tudi lokalne pokrovitelje in občine, ki bodo tako lahko dejavno vplivali na izobraževanje in znanstveno raziskovanje v svojem kraju,« je poudaril dr. Miha Kos, direktor Hiše eksperimentov.

V dopoldanskem času so eksperimenti namenjeni šolarjem, popoldne pa so vrata odprta za zunanje obiskovalce, in sicer od 13.50 do 16. ure.8.12.2015 11:12:16

Video priponke

Hiška eksperimentov na OŠ Center

Foto priponke

V&F: Hiška eksperimentov obiskala OŠ Center

Deli novicoVaši komentarji

  • Zaenkrat še ni komentarjev. Bodi prvi.

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.