FOTO in VIDEO: S tekme ultralahkih letal v Prečni

Na letališču Novo mesto je bilo minuli vikend državno prvenstvo Slovenije motornih pilotov ultralahkih letal v kategoriji dvočlanskih posadk.

Sodelovalo je 18 tekmovalcev, iz 7 aeroklubov, ki so leteli na različnih motornih letalih. Izvedene so bile tri tekmovalne discipline: dva navigacijska poleta v dolžini ene ure, točnost pristajanja z uporabo pogonskega motorja in točnost pristajanja s simulacijo odpovedi motorja. V navigacijskih nalogah so tekmovalci morali med letom natančno spremljati preleteno razdaljo in čas leta ter iskali pozicijo neznanih objektov.

Tekmovanje je zelo uspešno organiziral Aeroklub Novo mesto in je bilo prvič izvedeno na širšem področju Dolenjske in Bele krajine.

V skupnem seštevku vseh disciplin je največ točk zbrala posadka Darko Milanovič – Matej Vogrinčič iz Aerokluba Sršen - Cerkvenjak z 2333 točkami in osvojila naslov slovenskega državnega prvaka v kategoriji RW2.

Drugo mesto je z 2299 točkami osvojila posadka Stanko Pesrl – Tomaž Gajser iz Aerokluba Prlek, tretja pa je bila posadka Domen Grauf – Vojko Fattori, Aero klub Aerovizija.
12.9.2016 6:05:42

Foto priponke

FOTO in VIDEO: S tekme ultralahkih letal v Prečni

Deli novicoVaši komentarji

  • Zaenkrat še ni komentarjev. Bodi prvi.

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.