AVDIO: Na Jerebovi v Novem mestu pozor na zastrupljene vabe!

Na naše uredništvo je prišla informacija, da je na Jerebovi ulici v Novem mestu, na sprehajalni poti ob reki Krki, kuža pekinezer pojedel zastrupljeno vabo. Po ugotovitvah na novomeški Veterini je zaužil strup, namenjen glodalcem oz. podganam.

Kuža zdaj dobro okreva, njegovo življenje pa je bilo rešeno zaradi hitre veterinarske pomoči. V letošnjem letu je novomeška veterina obravnavala kar nekaj tovrstnih zastrupitev, zato opozarja lastnike psov, da imajo svoje štirinožce na povodcih in da jim ne dovolijo nenadzorovanih sprehodov ali pobegov.

Nedavno sta bila zastrupljena tudi dva psa na Malem Slatniku – enega so uspešno rešili, drugi je poginil. Nekateri včasih iz jeze uporabljajo najbolj ekstremne možnosti, da preprečijo nezaželele obiske psov na svojih zemljiščih. A so, kot pravi veterinar Igor Osterman z Veterine Novo mesto, takšni primeri redki. Najpogosteje prihaja do slučajnih zastrupitev, ko psi pojedo vabe, ki so nastavljene na poljih, v gozdovih in celo kleteh, namenjene polžem ali glodalcem. Veterinar Osterman je za radio Krka pojasnil, da se namerne zastrupitve dogajajo redko, a se in to bi moralo biti predmet kriminalistične preiskave.

Letos so na Veterini Novo mesto obravnavali kar nekaj primerov zastrupitev. V večini je šlo za slučajne, ko so psi med svojimi sprehodi pojedli strupene vabe, namejene glodalcem ali polžem. Veterinar Osterman zato še enkrat svetuje, da imate svoje štirinožne ljubljenčke na povodcih oz. jih ne puščate brez nadzora.

22.12.2016 14:05:12

Audio priponke

Veterinar Igor Osterman z Veterine Novo mesto o zastrupitvah

Foto priponke

AVDIO: Na Jerebovi v Novem mestu pozor na zastrupljene vabe!

Deli novicoVaši komentarji

 • Anonimen Se strinjam Se ne strinjam
  25.12.2016 20:41:23

  Komentar je bil onemogočen s strani uredništva.

 • soncek12 Se strinjam Se ne strinjam
  26.12.2016 9:25:57

  Spoštovani g. ali ga. Anonimen. Seveda obstajajo tudi taki neozaveščeni lastniki psov, ki za svojimi ljubljenčki ne pobirajo iztrebkov. Vaše slabe izkušnje z ti. damami in njihovimi (pi...) in spodbujanje zastrupljanja psov kaže vašo neumnost na istem nivoju, kot ti. damic ali gospodov, ki svoje pse gledajo iz stališča premičnine in njene vrednosti. Z vašim neprimernim komentarjem pa ste užalili VELIKO večino lastnikov, ki ravna ravno nasprotno in so jim TI "p........i", kot družinski člani. Primerno bi bilo vaš komentar umakniti z oči javnosti. Tudi vam svetujem da začnete gledati svet skozi oči človeka in ne neandertalca, ki misli da se svet vrti samo okoli njega. S spoštovanjem- Jože lastnik večih ti. ščenetov !!

 • Anonimen Se strinjam Se ne strinjam
  28.12.2016 18:48:58

  Spostovani g. JOZE noben normalen clovek nima psa za druzinskega clana samo toliko glede intiligence

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.