Mraz bo počasi začel popuščati, čaka nas dež

Mrzlo vreme bo tudi danes hladilo Slovenijo, agencija za okolje in prostor je izdala oranžno opozorilo za zelo nizke temperature. Po napovedih bo dan sicer pretežno jasen, burja na Primorskem pa bo postopno ponehala. V četrtek pa bo mraz začel popuščati.

Tudi danes smo se zbudili v hladno jutro, temperature so po večjem delu države še vedno pod -10 stopinj Celzija. Agencija RS za okolje (Arso) je sporočila, da je jutro v notranjosti Slovenije prineslo temperature med -13 in -20 stopinj Celzija in da so tla v notranjosti države večinoma zmrznjena do globine okoli 20 cm, ponekod pa tudi več kot 30 cm globoko.

Kot še navajajo na agenciji, bo danes na vzhodu sprva nekaj zmerne oblačnosti, potem se bo povsod razjasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od -7 do -1, na Primorskem do okoli dve stopinji Celzija.

V noči na četrtek se bo pooblačilo, zapihal bo jugozahodni veter, ki bo prinesel višje temperature. Dopoldne se bo od jugozahoda začelo oblačiti in v popoldanskem času že lahko pričakujemo padavine. Pojav žledu ni izključen, nam je povedala dežurna vremenoslovka Veronika Hladnik.

V petek bo po nižinah v notranjosti Slovenije sprva večinoma deževalo, čez dan pa bo dež večinoma prešel v sneg.
11.1.2017 9:19:09

Audio priponke

Dežurna vremenoslovka Veronika Hladnik

Foto priponke

Mraz bo počasi začel popuščati, čaka nas dež

Deli novicoVaši komentarji

  • Zaenkrat še ni komentarjev. Bodi prvi.

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.