AVDIO: Priključek na avtocesto v Višnji gori bodo osvetlili

Vztrajno prizadevanje Občine Ivančna Gorica za razsvetlitev avtocestnega priključka v Višnji Gori je po večkratnih stikih gospoda župana Dušana Strnada s predstavniki Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS), končno obrodilo sadove. V minulem tednu je bila s strani DARSa podpisana pogodba z izvajalcem, zadolženim za javno razsvetljavo na avtocestnem priključku v Višnji Gori, kar bo znatno povečalo prometno varnost pri vstopu in izstopu na avtocesto v Višnji Gori.

Priključek je na izvozu v Višnjo Goro nevaren zaradi strmega klanca, udeleženci pa se zaradi pogoste megle soočajo s slabo vidljivostjo. Zaradi pravočasne izbire smeri vožnje in prilagoditve hitrosti pri vključevanju in vožnje v priključku ter vključevanja vozil iz priključka na avtocesto, je vožnja že v dnevnem času zelo zahtevna.

V nočnem času pa predstavlja nerazsvetljen priključek na področju z veliko gostoto prometa zaradi omejenih vidnih razmer še dodatno nevarnost. Zahtevani nivo razsvetljave, skladen z novo evropsko normo za cestno razsvetljavo, je odvisen od nevarnosti, ki se pojavljajo v prometu, zato je smiselno, da so takšni priključki kot je v Višnji Gori razsvetljeni. Z dobro razsvetljavo se bo znatno pripomoglo k večji varnosti in boljšemu odvijanju prometa.

Izvajalec bo z deli na priključku v Višnji Gori pričel takoj, ko bodo to dovoljevale vremenske razmere. Podrobnosti pogodbe niso znane, vendar je župan Ivančne Gorice, Dušan Strnad za radio Krka povedal, da naj bi bila osvetlitev tako v smeri Ljubljane kot v smeri Dolenjske zgrajena še v prvi polovici letošnjega leta. Stroške investicije bo v celoti financirala država oz. DARS.

12.1.2017 14:03:55

Audio priponke

Župan Občine Ivančna Gorica, Dušan Strnad o investiciji

Foto priponke

AVDIO: Priključek na avtocesto v Višnji gori bodo osvetlili

Deli novicoVaši komentarji

  • Zaenkrat še ni komentarjev. Bodi prvi.

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.