Najuglednejši delodajalec 2016 je Krka

Priznanje zaposlitvenega portala Mojedelo.com za najuglednejšega delodajalca leta 2016 je letos že petič prejela novomeška farmacevtska družba Krka. V raziskavi, ki so jo letos izvedli šestič, je sodelovalo več kot 8000 anketirancev, ki so po različnih kriterijih ocenjevali ugled posameznih slovenskih podjetij.Nagrado je iz rok direktorja zaposlitvenega portala Zorana Savina na današnji razglasitvi v Ljubljani prevzel direktor kadrovskega sektorja v Krki Boris Dular, ki je ob tem izrazil ponos družbe nad vnovičnim imenovanjem za najuglednejšega delodajalca, so sporočili organizatorji izbora in dogodka.

V družbi po Dularjevih besedah menijo, da k ugledu največ prispeva njihova poslovna uspešnost, ki jo dosegajo z dobrimi medsebojnimi odnosi in motivacijo zaposlenih. "Razvijamo timsko delo, ki temelji na zavzetosti zaposlenih. Ob tem pa ima Krka zgrajen sistem skrbi za vse sodelavce, ki sega tako na področje pogojev za delo, varnosti in zdravja, izobraževanja in razvoja kadrov, kot tudi športnih in rekreativnih dejavnosti, kulture ter drugih družbenih, socialnih in dobrodelnih aktivnosti v podjetju in zunaj njega," je dejal.

Dodatna spodbuda za zaposlene in tudi iskalce zaposlitve je po Dularjevih besedah gotovo tudi nagrada za poslovno uspešnost podjetja, ki jo zaposleni prejmejo redno dvakrat letno. Krkini sodelavci se namreč zavedajo celovite skrbi za zaposlene, ki so je deležni, ter to v ožjem in širšem okolju tudi sporočajo, je izpostavil.

"Vse to utrjuje prepričanje, da je Krka podjetje, ki najprej dobro in odgovorno dela ter dosega dobre poslovne rezultate, pri čemer pa upošteva vsakega svojega člana. Nagrade se veselimo. Največje nagrade pa so za Krko dobro poslovanje, razvoj poslovanja in posledično nova zaposlovanja," je še dejal Dular.

Savin je povedal, da je razlika med prvim in drugim mestom vsako leto zelo tesna. Po njegovih besedah se je znova izkazalo, da so najbolj priljubljene panoge farmacevtska, pa tudi informatika in telekomunikacije.

V Krki s priznanjem dokazujejo, da ohranjajo dober odnos do zaposlenih ter jim nudijo izzive in priložnosti na delovnem mestu, je poudaril Savin. "Očitno so ujeli miselnost, ki je potrebna za ugled podjetja," je dodal.

Delodajalci z najvišjimi količniki ugleda so po navedbah portala še Aerodrom Ljubljana, Akrapovič, Banka Slovenije, Bayer, Dars, IBM Slovenija, Lek, Petrol, Pipistrel in Microsoft.
2.2.2017 19:30:49

Foto priponke

Najuglednejši delodajalec 2016 je Krka

Deli novicoVaši komentarji

 • MC Se strinjam Se ne strinjam
  2.2.2017 19:40:12

  Verjetno niso bili anketiranci agencijski delavci z 5 in več letnim stažem, ker potem bi bila drugačna slika...

 • čili Se strinjam Se ne strinjam
  3.2.2017 0:52:53

  Pregovor: "Kjer so močne luči, so dolge sence" . . . po Dularjevih besedah . . .dosegajo z dobrimi medsebojnimi odnosi in motivacijo zaposlenih . . Krka zgrajen sistem skrbi za vse sodelavce, ., V Krki s priznanjem dokazujejo, da ohranjajo dober odnos do zaposlenih ter jim nudijo izzive in priložnosti na delovnem mestu, je poudaril Savin. Z neoliberalnimi spremembami je prišlo tudi do sprememb na trgu delovne sile in legalizacije trgovine z ljudmi. S spremembami je tudi človeško delo postalo blago. Torej "roba", ki se prodaja na trgu.Agencijske in podobne zaposlitve so učinkovit element ustrahovanja in dvigovanja produktivnosti. Gre za multiplikacijski učinek na trg dela, vir: NET. Torej našopirjeni prepotentneži: zaposlite še številne agencijske delavce neposredno v Krko, da se vaše besede uresničijo. Ne hvalite se na žuljih in znoju agencijskih delavcev, ki po več letih še vedno upajo. . . Za njih ni napredovanj, pravega počitka . . . pojavlja se izgorelost itd!!! Le dobro plačilo jih še skupaj drži!

 • bibaleze Se strinjam Se ne strinjam
  3.2.2017 7:44:33

  Kakšno plačilo neki! Minimalno! Še najbolj pa izkoriščajo študente,ki delajo za 3,80 € in to brez malice in prevoza! Res žalostno za Krko!! In kaj jim na koncu meseca ostane? 460€ če? Da o agencijskih delavcih niti ne govorim,ker verjetno nikoli ne bodo postali Krkaši.Mislim da bi se marsikdo raje odpovedal tistim parim evrom dobička samo da bi imel normalni delavnik in bi bil tudi kakšen vikend z družino. Najbolje da še dodajo slogan DRUŽINAM PRIJAZNO PODJETJE!

 • semtam Se strinjam Se ne strinjam
  3.2.2017 8:39:35

  1. Kdor zaposluje studente in agencijske delavce ni delodajalec ampak izkoriscevalec. 2. "Mojedelo" podeljuje nagrado, haha, dobra fora... kot da bi adolf podeljeval nobelovo nagrado za mir..

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.