Avdio: Startup vikend v Celju

V Celju se bo danes začel Startup vikend, ki se ga bo udeležilo več kot 100 srednješolcev iz vse Slovenije. Gre za projekt Ustvarjalnika, organizacije, ki se ukvarja s pospeševanjem mladinskega podjetništva v Sloveniji. Mladi bodo svoje poslovne ideje do nedelje uresničili v 54 urah, dogodek pa bo odprl celjski župan Bojan Šrot. Predstavljajo se tudi člani krožka SEŠTG.

Glavni namen druženja je mladim ponuditi prvo izkušnjo v poslu in prostor, da svoje znanje in ideje preizkusijo v praksi ter se soočijo s trgom. Ustvarjalnik pa si želi, da bodo mladi zaradi te izkušnje bolj motivirani za ciljno in usmerjeno razmišljanje o lastni profesionalni oz. karierni poti, so sporočili z Gimnazije Celje - Center.

Osrednji govornik na današnji otvoritvi bo znan slovenski serijski podjetnik in investitor Gregor Rebolj. Med vikendom bodo mladi 54 ur brez prestanka in pozno v noč ustvarjali svoje zamisli, pri čemer se jim bo v tem času pridružilo več kot 30 različnih strokovnjakov s področja podjetništva.

Cilj dogodka je, da vsaka ekipa svojo zamisel spremeni v delujoč produkt in ga ponudi trgu. Pri njihovem delu jim bodo ves čas pomagali mentorji, najizkušenejši slovenski podjetniki, ki bodo z njimi preživeli cel konec tedna. Aktivnosti se bodo zaključile z javno predstavitvijo vseh produktov v nedeljo v dvorani Narodnega doma v Celju. Takrat bo komisija vlagateljev izbrala tudi najbolj perspektivne zamisli.

O pogovoru članov podjetniškega krožka z radijci Radia Celje pa v avdio priponki.

18.2.2017 22:17:42

Audio priponke

Mladi podjetniki SEŠTG

Foto priponke

Avdio: Startup vikend v Celju

Deli novicoVaši komentarji

  • Zaenkrat še ni komentarjev. Bodi prvi.

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.