VIDEO: 7-letnica pisala "stricu Googlu" in dobila odgovor vodilnega

7-letna Cloe Brigdewater se je odločila pisati "stricu Googlu". V pismu je razkrila, kaj rada počne in .... dobila odgovor izvršnega direktorja Googla, Sundara Pichaija.

Oče male Cloe je za BBC povedal, da sta bila z ženo povsem šokirana, ko sta v poštnem nabiralniku dobila pismo "glavne face Googla". Nista mogla verjeti, da si je vzel čas in njuni 7-letni hčerki celo napisal nekaj vrstic. Kot sta povedala, je Cloe od nekdaj izjemno samostojen in vesel otrok, hkrati pa zelo samozavestna in ambiciozna deklica. 

Na idejo, da napiše pismo Googlu je prišla, ko je spoznavala Googlovo opremo njihovih pisarn. Navdušena je bila namreč nad različnini igrali in igricami, ki jih je našla na fotografijah in v video posnetkih notranjosti Googlovih pisarn po svetu. Ni namreč mogla verjeti, da je v njih možno najti vse - od zanimih "hišk", kjer zaposleni ustvarjajo, do toboganov, športnih naprav in različnih računalniških igric.

V svojem pismu je napisala, da si želi delati v Googlovi ekipi, pojasnila svojo ljubezen do računalniških igric, napisala pa je tudi, da bi rada delala v tovarni čokolade ali pa postala olimpijska prvakinja v plavanju. Seveda v pismu ni pozabila omeniti svoje mlajše sestrice, ki je "prav tako pametna, zanimajo pa jo igrače, predvsem punčke".

Pichai, ki je v vrhu Googla od leta 2015, se je odločil, da na Cloeino pismo odgovori. Zahvalil se ji je za njeno in izrazil veselje, ker se navdušuje nad računalniki in roboti. Kot je napisal, upa, da jo bo tudi v prihodnje zanimala tehnologija in da je prepričan, če si bo lahko uresničila vse sanje, če bo tako pridno delala in se učila. Morda nekoč postane del Googlove ekipe, ali pa zmaga na Olimpijskih igrah. In kot je pripisal Pichai... "Veselim se tvoje prijave na delo, ko končal fakulteto!".
17.2.2017 10:37:43

Foto priponke

VIDEO: 7-letnica pisala "stricu Googlu" in dobila odgovor vodilnega

Deli novicoVaši komentarji

  • Zaenkrat še ni komentarjev. Bodi prvi.

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.