AVDIO: Obeta se izenačen zaključni turnir pokala Spar

Košarkarji novomeške Krke, branilci pokalnega naslova, se bodo v polfinalu 16. zaključnega turnirja pokala Spar, ki bo v soboto in nedeljo v Domžalah, merili s Hopsi, drugi polfinalni par pa sestavljata Zlatorog in Union Olimpija. Ob 18. se bosta v soboto merila Zlatorog in Union Olimpija, ob 20.30 Hopsi in Krka, finale pa bo v nedeljo ob 17.45.

Košarkarji Krke so 21. februarja lani v finalu zaključnega turnirja v Ljubljani s 66:33 premagali domžalsko Lastovko, veliko presenečenje tekmovanja, in tretjič zaporedoma postali zmagovalci pokala Spar, tolikokrat pa so pokalno tekmovanje tudi dobili.

Tokrat so se kot zadnji uvrstili na zaključni turnir, na povratni tekmi četrtfinala so premagali Sixt Primorsko z 68:63; prvo tekmo so dobili z 59:58. Hopsi so s Konjicami prvo tekmo v gosteh izgubili s 84:88, na Polzeli pa so zmagali s 74:48. Union Olimpija je Helios Suns, pokalne zmagovalce leta 2007, doma ugnala s 87:70, v gosteh pa z 68:63. Rogaška je doma Zlatorog premagala s 63:62, na povratni tekmi pa so Laščani slavili s 75:70.

Finalisti bodo igrali kar štiri tekme v šestih dnevih, po mnenju trenerjev pa izrazitega favorita ni, ker nastopajo ta čas štiri najmočnejše ekipe v državi.

"Že samo dejstvo, da so na finalnem turnirju prve štiri ekipe slovenske lige, kaže, da nas čaka zanimiv in izenačen turnir. Prihajamo po napornem ritmu tekem, vendar ni čas, da bi se s tem obremenjevali. Pripraviti se moramo na jutrišnjo tekmo, obe dosedanji v sezoni s Hopsi sta bili izenačeni. Polzeljani igrajo lepo košarko, so homogena ekipa, nevarna pri metih za tri točke. Kot vsi pa si tudi mi želimo uvrstiti v finale," je ocenil trener Krke Dejan Mihevc in dodal, da je večina njegove ekipe zdrava, le Matej Rojc si je poškodoval zadnjo ložo in bodo šele danes zvečer videli, kakšna je raven njegove poškodbe.

"Četrtfinalni tekmi s Konjicami sta bili specifični, ker smo imeli bolne nosilce igre, a smo lažje kot ostale tri ekipe prišli do zaključnega turnirja. Pred dobrim tednom dni smo igrali s Krko (Krka je v gosteh zmagala s 70:64, op. STA), vendar bo ta tekma specifična. Odločala bo dnevna forma, tudi bolezni. Mi smo bolj načeti, Krka pa je bolj utrujena po prejšnjem dvoboju v pokalu. Žan Kosič in Jakob Čebašek imata zdravstvene težave in bomo šele po večernem treningu vedeli, če bosta lahko igrala. Sam menim, da je pred nami le ena tekma, polfinale. Šele potem bomo razmišljali o naslednji," je dejal Boštjan Kuhar, trener Hopsov, pokalnih zmagovalcev leta 1996.

Trener Olimpije Gašper Okorn je ocenil, da njegova ekipa ni favorit pred dvobojem z Zlatorogom. "Večjih skrivnosti med našima ekipama ni, se zelo dobro poznamo. Mislim, da mi nismo favoriti, naše možnosti so polovične, 50:50, tudi igrišče je nevtralno. Prepričan sem, da bomo oboji visoko motivirani in da se želimo uvrstiti v nedeljski finale. To bo težka tekma, odločalo bo marsikaj, dnevna forma, trenutni navdih. Imamo željo in voljo, razmišljamo le o Laškem. Mi smo v tej sezoni igrali že več kot 50 tekem, poznamo ritem številnih tekem v nizu, kot so tokrat v pokalu. Igrali bomo tekmo po tekmo, najprej moramo zmagati v polfinalu. Žal Devin Oliver ni pripravljen za sobotno tekmo, po dodatnih izvidih pa bodo vedeli, kdaj se nam bo pridružil. Na srečo pa bo že v bližnji prihodnosti na voljo, ker mišica ni strgana," pa je dejal Okorn.

Ljubljančani so devetnajstkrat osvojili pokal, daleč največkrat med vsemi. Pred nizom slavij Krke so bili najboljši nepretrgoma med letoma 2008 in 2013. Zlatorog je pokal dvignil le leta 2004.

"V pokalnem tekmovanju ni absolutnih favoritov. Moram pa reči, da smo imeli težko pot do zaključnega turnirja. Igrali smo z neugodno Rogaško, dvoboj je pustil tudi posledice, vendar verjamem, da bodo fantje dali vse od sebe in pozabili na manjše poškodbe, ker nas le dve tekmi ločita od naslova. Med seboj se zelo dobro poznamo, odigrali smo v zadnjem obdobju nekaj medsebojnih tekem. Igramo na nevtralnem terenu in upamo, da bomo presenetili favorizirano Olimpijo. Ritem je zelo hud, posebej za ekipe, ki imamo na voljo šest, sedem igralcev. Toda sistema si nismo izmislili trenerji, mi moramo pripraviti ekipe, ki pa nimajo časa za regeneracijo v tem tednu. Bomo morali stisniti zobe," je menil Aleš Pipan, strateg košarkarjev Zlatoroga.
17.2.2017 14:17:02

Audio priponke

Trener KK Krka Dejan Mihevc:

Foto priponke

AVDIO: Obeta se izenačen zaključni turnir pokala Spar

Deli novicoVaši komentarji

  • Zaenkrat še ni komentarjev. Bodi prvi.

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.