Britanski pevec kritičen do EMA2017!

Tvitosfera je včeraj zagorela od ogorčenja. Glasovi "žirije" sumljive sestave je Omarju Naberju dala toliko točk, da glasovi ljudstva niso mogli doseči zmage za priljubljeni bratski duet!

Brata Brata Rok (vokal, klavir) in Anej Piletič (vokal, kitara) prihajata sicer s Koroške.
Vsak posebej sta se udeležila oddaje Slovenija ima talent: starejši Rok v 1. (2010, skupaj z Matejem Prikeržnikom)in 3. sezoni (2013), mlajši Anej pa je bil eden izmed finalistov 4. sezone (2014).

Leta 2015 sta začela na družbenih omrežjih objavljati skupne priredbe uspešnic, izmed katerih je največ pozornosti požela priredba pesmi »Ledena« skupine Siddharta.

Junija 2016 sta pod imenom BQL (gre za "kratični" zapis fraze be cool) izdala svojo prvo avtorsko skladbo »Muza«, akustično pop pesem z elektronsko podlago. Nastala je v sodelovanju z avtorjem in producentom Raayem in njegovo ženo Marjetko Vovk (Maraaya), ki sta ju vzela pod svoje okrilje. »Muza« je postala eden največjih domačih radijskih hitov leta.

Na Emi 2017 sta nastopila s skladbo »Heart of Gold«. Pesem je v enem tednu prejela več kot 370 tisoč ogledov (na YouTubu). Na EMI sta prejela največ glasov gledalcev, vendar sta bila pri žiriji šele četrta, kar ni bilo dovolj za zmago na EMI 2017. Skupno ta bila druga.

Britanski pevec James Arthur je ob sinočnjem izboru napisal: "BQL totally robbed by Slovenian "judges"" - Slovenski "žiranti" oropalio BQL zmage. Več v fotogaleriji, odločitev pa je vaša.


25.2.2017 9:21:07

Foto priponke

Britanski pevec kritičen do EMA2017!

Deli novicoVaši komentarji

  • čili Se strinjam Se ne strinjam
    26.2.2017 10:17:29

    odličen komentar, ki sem ga zasledil na Požarreport : cox 26.02.2017 07:51:44 Strokovna žirija ? Kdo so bili ti ,, strokovnjaki ,, ? Pedri, čefurji, prostitutke in ostarele plastične kurbe ? Ti pošiljajo na Eurosong že nekaj časa svoje ljubljenćke, pivske kolege in dvorne norčke vladajoče mafije. Omar Naber? On nikoli ne bo dorasel. Že po izgledu deluje jebiveter. Poje pa verjetno najbolje, ko je pijan...Kdo bo odšel naslednje leto? Pižama? Morda Godler ali kar Siddharta, ki tudi preko mafijskih povezav nastopa le še ob Prešernovem spomeniku. Pa žagarca, ki rada sedi gangsterju v naročju, tudi še ni bila tam. Pošljimo kar Mišo in njeno neumno hčer. Peti ju bodo že naučili, kot so tisto ribičko... Žal pa vsi ti muzikaši v Evropi niso opaženi. Uspeha imajo toliko kot politiki. Skupno jim je to, da so oboji tam s prevaro... V Sloveniji danes nimaš možnosti, če si Slovenec. Na volitvah, tekmovalnih prireditvah ali v resničnostnih šovih, lahko zmagaš le, če si komunist, čefur, kriminalec.

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.