V&F: Župan Macedoni sprejel delegacijo iz nemškega Bühla

Na povabilo župana Mestne občine Novo mesto Gregorja Macedonija je Novo mesto dopoldne obiskala štiričlanska delegacija iz nemškega mesta Bühl pod vodstvom župana Huberta Schnurra.

Gostje so se najprej srečali z novomeškim županom, zatem pa so si skupaj ogledali mesto in obiskali Dolenjski muzej. Popoldne jih bo sprejel direktor Razvojnega centra Franci Bratkovič. Z nemškimi gosti si bodo ogledali  podjetje Bobič Bobič Yacht & Aircraft Interiors in tovarno zdravil Krka. 

Bühl in Novo mesto druži partnerstvo s katalonskim mestom Vilafranca del Penedès, intenzivneje pa sta se mesti začeli povezovati zaradi obojestransko izraženega interesa za sodelovanje pri projektih, ki omogočajo skupne kandidature na razpise za finančna sredstva. V partnerstvu z Društvom za razvijanje prostovoljnega dela mesti že sodelujeta pri projektu Youto v okviru evropskega programa Erazmus +, tokratni obisk pa je priložnost za pogovore o novih skupnih projektih.

Mesto Bühl leži v jugozahodni nemški pokrajini Baden-Württemberg na meji s Francijo, ima slabih 30.000 prebivalcev in je tako kot Novo mesto tudi industrijsko središče, saj v njem deluje tovarna podjetja Bosch.

Prevod besedila v videoposnetku župana nemškega mesta Bühl - Huberta Schnurra:
"Spoznali smo se pred dvema letoma v Villafranci, najinem skupnem partnerskem mestu pri Barceloni. Takrat smo se dogovorili za sodelovanje, saj imata naši mesti veliko podobnosti kar se tiče velikosti, lege, topografije, industrije, gospodarstva. Lani smo se videli na prvem obisku pri nas, tokrat pa prvič v Sloveniji, v Novem mestu, in smo zelo navdušeni nad tem, kaj vse se tukaj dogaja," je še povedal Schnurr.

20.3.2017 14:58:00

Foto priponke

V&F: Župan Macedoni sprejel delegacijo iz nemškega Bühla

Deli novicoVaši komentarji

  • Zaenkrat še ni komentarjev. Bodi prvi.

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.