V Italiji pogrešan, v Sloveniji povzročal nevarnost v prometu

Policisti so v soboto v Pivki ustavili voznika, za katerega so dobili obvestilo, da je najverjetneje pod vplivom alkohola. 86-letni Italijan sicer ni pogledal globoko v kozarec, je pa deloval zmedeno. Nekaj ur pred tem je trčil v spuščeno zapornico na mejnem prehodu Sečovlje, imel je potečeno vozniško dovoljenje, v Italiji pa so ga pogrešali.

S Policijske uprave Koper so sporočili, da se je v soboto ob 12.40 voznik osebnega avtomobila italijanskih registrskih tablic na mejni prehod Sečovlje pripeljal po stezi, ki je namenjena za avtobuse. Pri tem je spregledal spuščeno zapornico in s prednjim delom vozila trčil vanjo, zapornico pa je odbilo v drug avtomobil. Po trku je z nezmanjšano hitrostjo odpeljal naprej proti Hrvaški, kjer se prav tako ni ustavil na mejni kontroli.

Hrvaški policisti so ga prijeli in ga nato predali slovenskim policistom, ki so ugotovili, da 84-letnik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar so ga oglobili.

Nato pa so policisti ob 21.30 dobili obvestilo, da od Kala proti Pivki vozi voznik, ki je najverjetneje pod vplivom alkohola. Izsledili so ga v Pivki.

Policisti so ugotovili, da gre za istega državljana Italije, ki ni napihal, je pa v postopku deloval zmedeno. Ugotovili so, da je v Italiji prijavljen kot pogrešana oseba. Zato so obvestili svojce, njegov sin je prišel ponj v Zdravstveni dom Postojna, so še sporočili koprski policisti.
20.3.2017 14:20:53

Foto priponke

V Italiji pogrešan, v Sloveniji povzročal nevarnost v prometu

Deli novicoVaši komentarji

  • Zaenkrat še ni komentarjev. Bodi prvi.

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.