A&F: Tudi v Krmelju o varni vožnji

Topli pomladni dnevi na ceste privabljajo tudi motoriste, ki po podatkih Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa spadajo med bolj ogrožene skupine udeležencev, pogosto žrtve prometnih nesreč.

Javna agencija za varnost prometa motoristom svetuje izjemno previdnost in strpnost, prilagoditev hitrosti vožnje razmeram na cesti ter uporabo zaščitne čelade in druge opreme. Temu se pridružuje tudi Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Sevnica, ki skupaj z Moto klubom Junci, Moto klubom Posavje, Policijsko upravo Novo mesto in Zdravstvenim domom Sevnica organizira dogodek »Varna vožnja za vse voznike motornih koles«.

Preventivno-izobraževalni dogodek se bo danes pričel ob 10. in bo trajal do 14. ure v Krmelju na parkirišču pred podjetjem Armat oziroma Gostiščem Barbara.

Vsebine oziroma predavatelji bodo sledeči: poligon z inštruktorji, reševalci in nudenje prve pomoči ob nesreči, simulator vožnje, psihofizična priprava na vožnjo, varnostna zaščitna oprema in spretnostna vožnja.
Vstop je prost.

Novo sezono pričenja tudi Kolesarsko društvo Sevnica in ob tem vabi na blagoslov kolesarjev, ki bo danes ob 15. uri pri cerkvi na Šmarčni. Namen dogodka je kolesarje in ljubitelje rekreacije na prostem opomniti na varno rabo cest, kolesarskih stez, pločnikov in drugih javnih površin.

9.4.2017 8:58:04

Audio priponke

Iztok Bence iz Moto Kluba Posavje o današnjem dogodku

Foto priponke

A&F: Tudi v Krmelju o varni vožnji

Deli novicoVaši komentarji

  • Zaenkrat še ni komentarjev. Bodi prvi.

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.