Policija v Dortmundu ne poroča o terorizmu

Nemška policija je nocoj sporočila, da v zvezi z napadom na moštveni avtobus nogometašev Borussie med potjo na dortmundski stadion pred današnjim četrtfinalom lige prvakov proti Monacu ni našla znakov, da bi šlo za teroristični napad. Vzroke za napad policija še išče.

Najprej je bilo znano le, da jo je najslabše odnesel Marc Bartra, ki so ga prepeljali v bolnišnico. Borussija je s kratkim tvitom dogodek potrdila in sporočila, da so ostali nogometaši na varnem.

Po prvih poročilih naj bi do eksplozije prišlo na avtocesti, ko se je avtobus z nogometaši Borussije peljal na štadion Westfalen na tekmo. Zaradi treh bomb so počila okna avtobusa, pri čemer se je poškodoval Marc Bartra, ki so ga hitro odpeljali v bolnišnico.

Policija je kasneje sporočila, da so območje zavarovali in da ni skrbi glede varnosti gledalcev. Policija je kasneje v izjavi za javnost sporočila, da zaenkrat ne obstajajo dokazi, da gre za teroristični napad. Potrdili so le, da so eksplodirala tri sredstva (zaenkrat navedb, da je šlo za bombe, nočejo potrditi) in da dogodek še preiskujejo.

Monaco in Borrusia sta se dogovorila, da tekmo prestavijo na sredo ob 18.45, če ne bo prišlo do novih odkritij.
12.4.2017 5:09:20

Foto priponke

Policija v Dortmundu ne poroča o terorizmu

Deli novicoVaši komentarji

  • čarli Se strinjam Se ne strinjam
    12.4.2017 14:28:25

    Kljub vsem rešpektu nemški kancelarki je dejstvo da je tudi ona vpletena v naseljevanje Evrope z Neevropejci-Ne gre za za begunce z vojaško ogroženih ozemelj,gre predvsem za ekonomske migrante,številne dezerterje in pa tudi nekatere teroriste.Kaj se skriva pod to nemško-ameriško igro po čas pokazal v kratkem.

  • en Se strinjam Se ne strinjam
    12.4.2017 15:14:03

    So potrdili, da gre za 2 terorista. Ampak čudno?! Kaj so delali med nogometaši na avtobusu? Se na tistem avtobusu prevažajo tudi teroristi???

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.