Slovenski mali junaki bodo zgradili svoj Amasiko

Opolnomočenje otrok, ki lahko samostojno prispevajo k izboljšanju svojih lokalnih skupnosti – to je cilj mednarodnega programa Young Heroes, ki pod okriljem Helen Doron English skuša izboljšati svet okoli nas.

Slovenski mali junaki so zato stopili skupaj v pomoč otrokom iz Ugande. V soboto, 13. maja, ob 10. uri, se bomo družili s predstavniki društva Streha za vse in Srečno hišo v centru Helen Doron English Ljubljana, kjer bomo zbirali sredstva za pomoč ugandskim otrokom. V aprilu in maju bodo pod okriljem Young Heroes programa potekali tudi drugi dogodki po Sloveniji.

Skupina mladih arhitektov, ki bo v Ugandi gradila 'Amasiko - učni center za otroke, ki živijo na ulicah', bo staršem skozi potopisno predavanje predstavila destinacijo, kamor se bodo odpravili poleti in v sodelovanju z lokalnimi prebivalci v zgolj osmih tednih zgradili stavbo, ki bo vsaj 30 otrokom nudila prostor za bivanje, izobraževanje in učenje obrtnih spretnosti. Ker bo učni center zgrajen z uporabo lokalnih materialov in gradbenih tehnik, ki spodbujajo lokalno gospodarstvo, se bodo otroci v grajenju hiše preizkusili tudi sami. Hiška bo v celoti izdelana iz recikliranega materiala, otroci pa bodo nanjo razobesili sporočila za ugandske otroke. Poleg tega se bodo preizkusili še v različnih ustvarjalnih delavnicah na temo recikliranja in ponovne uporabe.

Na dogodku ne bo manjkala niti Srečna hiša, ki slovenskim otrokom iz rejniških družin nudi pomoč, podporo in prostor za druženje, učenje in igro v Lukovici pri Domžalah. Ustanoviteljica Srečne hiše Alenka Žumbar Klopčič je leta 2010 izdala svojo prvo otroško slikanico, kateri je sledilo še štirideset ekoslikanic. Te v sklopu projekta Young Heroes junaško prevzemajo misijo, saj bo Srečna hiša ob podpori Helen Doron English Slovenija celotni izkupiček od prodaje v mesecu aprilu in maju 2017 namenila odpravi v Ugando.

Eko knjige bo mogoče kupiti na dogodku v Helen Doron English Ljubljana, 13. maja, oziroma vse do Dneva mladosti, 25. maja, tudi na spletnem mestu Eko knjiga - www.ekoknjiga.si.

“Projekt Young Heroes spodbuja otroke, da odkrijejo izzive, ki pestijo nas svet, da sanjajo o možnih rešitvah in da se aktivirajo, storijo nekaj za boljši jutri vseh nas,« pojasnjuje Nina Žerjal, master franšizij Helen Doron English za Slovenijo in dodaja: »Slovenske otroke in odrasle vabimo k vključitvi v program. Program Young Heroes ni omejen na naše tečajnike; vsi se lahko pridružijo. Vsakdo lahko postane mali junak.«

20.4.2017 10:23:35

Foto priponke

Slovenski mali junaki bodo zgradili svoj Amasiko

Deli novicoVaši komentarji

  • Zaenkrat še ni komentarjev. Bodi prvi.

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.