Motokrosisti v peščenem Valkenswaardu

Motokrosisti bodo ta konec tedna na Nizozemskem tekmovali na šesti dirki svetovnega prvenstva, na veliki nagradi Evrope. Valkenswaard je znan po zahtevni, peščeni progi, na kateri slovenski adut Tim Gajser še nikoli ni zmagal. Njegov najboljši rezultat v Valkenswaardu je tretje mesto z lanske dirke.

Med tem pa se Gajserjev največji tekmec, osemkratni svetovni prvak Antoni Cairoli, lahko pohali s šestimi zmagami v Valkenswaardu. Gajser je po izjemni drugi vožnji na zadnji dirki motiviran, da tudi ta vikend nadaljuje zmagoviti niz, prav tako pa je motiviran Italijan Cairoli, ki je na domači dirki preteklo nedeljo prikazal izjemen preboj v ospredje. Gajser in Cairoli sta brez dvoma prvi imeni letošnjega prvenstva in tudi na Nizozemskem se obeta odlična predstava vodilnih motokrosistov. Gajser ima pred Cairolijem osemnajst točk prednosti.

Na Nizozemskem bosta v elitni kategoriji MXGP tekmovala tudi Klemen Gerčar in Peter Irt, ki bosta iskala novo priložnost za uvrstitev med dobitnike točk. V Italiji je bil še najbliže dvajseterici Gerčar, ki je nekaj časa vozil na sedemnajstem mestu, nato pa na koncu zaostal za prvo dvajseterico. Tako Gerčar kot Irt pa že ta vikend upata na boljši razplet.

V soboto popoldne bodo na sporedu kvalifikacije. Prva vožnja dirke bo v nedeljo ob 14. uri, druga ob 17. uri.

Pancar in Mausser na dirko evropskega prvenstva

Jan Pancar bo na Nizozemskem tekmoval na drugi dirki evropskega prvenstva EMX 250. Pancar je v kategorijo EMX 250 prestopil po lanski uspešni sezoni v kategoriji EMX 125, tik pred sezono pa se je pridružil tovarniškemu moštvu Yamahe, italijanski ekipi ekipo Yamaha Factory Racing ASTES4-TESAR. Minuli vikend se mu na prvi preizkušnji ni uspelo kvalificirati na dirko. Pancar je bil nad neuspehom vidno razočaran, od nizozemske dirke pa pričakuje več.

V Valkenswaardu se začenja tudi sezona evropskega prvenstva EMX 125, kjer bosta slovenske barve letos zastopala Maks Mausser in Luka Milec. Za Mausserja bo to prva dirka v omenjeni konkurenci, saj je še lani tekmoval v kategoriji EMX 85, kjer je postal zmagovalec jugozahodne evropske cone, letos pa se je odločil za prestop v višjo kategorijo. Mausser je pred začetkom evropskega prvenstva formo pilil na dirkah nemškega prvenstva, kjer mu je zaenkrat šlo odlično, zato ima pred prvo evropsko dirko visoka pričakovanja. Milec bo prvo dirko izpustil zaradi bolezni.

Prva vožnja dirke evropskega prvenstva bo že v soboto popoldne, druga pa v nedeljo.
21.4.2017 10:33:52

Foto priponke

Motokrosisti v peščenem Valkenswaardu

Deli novicoVaši komentarji

  • Zaenkrat še ni komentarjev. Bodi prvi.

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.