10. Mednarodni sejem lovstva in ribištva

Na jubilejnem 10. Mednarodnem sejmu lovstva in ribištva bodo v ugodne nakupe ponudili najnovejšo opremo, pripomočke, oblačila, obutev in terenska vozila.

Vabili bodo z zanimivi razstavami krovnih organizacij s področja gospodarjenja z naravo ter z aktualnimi strokovnimi posveti. Z družabnimi prireditvami bodo poskrbeli za dobro razpoloženje. Ribolov bo prvič organiziran kot zaokrožena, samostojna predstavitev. Predstavitve in prodajo najnovejših izdelkov za lovstvo, ribištvo in kinologijo bodo spremljale strokovne razstave in predstavitve Lovske zveze Slovenije in lovskih zvez iz tujine, Zavoda za gozdove Slovenije, Strelske zveze Slovenije, Kinološke zveze Slovenije, kluba ljubiteljev psov jamarjev in društva ljubiteljev ptičarjev, Ribiške zveze Slovenije, Sektorja za lovstvo in ribištvo v okviru Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS ter Slovenske zveze za sokolarstvo in zaščito ptic ujed.

Vsak dan bodo na ogled trofeje in predstavitev živali v naravnem okolju, pa ponudba slovenskih rek in jezer s poudarkom na lovu na plenilke in krapovce. Vrstili se bodo nastopi lovskih rogistov in lovskih pevskih zborov, predstavitve puškarskega poklica, možnosti za streljanje z lokom, z zračnim orožjem in na elektronsko tarčo, vožnje terenskih vozil, prikaz slovenskega ribogojstva s pokušnjo ribiških jedi ter izdelki projekta »Slovenski ribiški produkt«.

Na prireditvenem odru se bodo že v petek prvič predstavili lovski psi s strokovnim komentarjem. Ribiška zveza Slovenije vabi na novinarsko konferenco, posebno predavanje bo namenjeno tudi mladim ribičem. Sobota prinaša Slovenski lovski dan ter Državno razstavo psov vseh lovskih pasem – CAC. V nedeljo bodo na sporedu Tekmovanje v kuhanju lovskega golaža in ribje čorbe, Državno tekmovanje v oponašanju jelenjega rukanja, predstavitev športne kinologije z različnimi disciplinami, podeljena pa bodo tudi priznanja za »Slovenski ribiški produkt« in najboljše divjačinske salame.
21.4.2017 13:13:33

Foto priponke

10. Mednarodni sejem lovstva in ribištva

Deli novicoVaši komentarji

  • Zaenkrat še ni komentarjev. Bodi prvi.

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.