VIDEO: Močna eksplozija po končanem koncertu Ariane Grande

Sinoči je odjeknila močna eksplozija v Menchestru, takoj po končanem koncertu 23-letne ameriške pevke Ariane Grande. Eksplozija je odjeknila po končanem koncertu, ko so obiskovalci čakali na odhod. Udeleženi so slišali zelo močno eksplozijo, nato pa je zavladala panika. Ubitih je bilo najmanj 22 ljudi, več kot 60 pa ranjenih.

Napad se je zgodil po koncertu ameriške pevke Ariane Grande v dvorani Manchester Arena. Eksplozija je odjeknila ob 23.35 po srednjeevropskem času, glede na navedbe prič je eksplodiralo v izhodni avli ob koncu koncerta. Tako v dvorani, ki lahko sprejme 21.000 ljudi, kot pred njo, kjer so sorodniki čakali na obiskovalce koncerta, je izbruhnila panika.

Glede na navedbe prič se je zatresla celotna stavba. Med obiskovalci so bili številne družine, saj je ameriška pevka zelo priljubljena med najstniki in otroki.

Britanska premierka Theresa May je sporočila, da so njene misli z vsemi, prizadetimi v napadu, "ki ga policija obravnava kot grozljiv teroristični napad". Ob približno 10. uri po srednjeevropskem času bo vodila izredno sejo vladnega odbora Cobra. "Še vedno se trudimo, da bi ugotovili vse podrobnosti tega, kar se je zgodilo v Manchestru," je še sporočila.

Če se bo napad dejansko izkazal za terorističnega, bo to najhujši tovrsten napad v Veliki Britaniji po napadu na londonsko podzemno železnico leta 2005, v katerem je umrlo 56 ljudi. Že več kot dve leti sicer na Otoku velja "resna" grožnja terorističnega napada, kar pomeni, da je napad zelo verjeten. Gre za drugo najvišjo stopnjo ogroženosti na petstopenjski lestvici.
23.5.2017 10:24:23

Foto priponke

VIDEO: Močna eksplozija po končanem koncertu Ariane Grande

Deli novicoVaši komentarji

 • Anonimen Se strinjam Se ne strinjam
  23.5.2017 13:11:54

  Komentar je bil onemogočen s strani uredništva.

 • čarli Se strinjam Se ne strinjam
  23.5.2017 15:01:17

  Nestrpnost gor ali dol,dejstvo je da v Ljubljani gradijo dva verska islamska objekta katera si po dogmi nasprotujeta.Dejstvo je tudi da je kar nekaj Slovencev sprejelo islam in pa da dejstvo je da v večini primerov za terorizmom stojijo pripadniki islamske skupnosti.

 • Anonimen Se strinjam Se ne strinjam
  23.5.2017 18:21:51

  Komentar je bil onemogočen s strani uredništva.

 • tribun Se strinjam Se ne strinjam
  24.5.2017 10:37:10

  Jasno je, kdo si pušča brado in striže brke. Tovrstni islam bi bilo prepovedati. Dokler so lepo obriti ali pa imajo brke, me ne motijo. In dokler ženske ne skrivajo obraza! Vse ostalo sledi nauku Wahabija in predstavlja grožnjo svetu, ki je drugačen od njihovega.

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.