Bavčar o sodbi zaenkrat brez komentarja

Nekdanji predsednik uprave Istrabenza Igor Bavčar še ne želi komentirati neuradnih informacij, da je višje sodišče potrdilo obsodilno sodbo v zadevi Istrabenz. "Ne komentiram, dokler je ne dobim," je Bavčar, ki ga je okrožno sodišče lani obsodilo na petletno zaporno kazen, sporočil za STA.

Višje sodišče v Ljubljani je po neuradnih informacijah namreč potrdilo obsodilno sodbo za nekdanjega predsednika uprave Istrabenza, poročata Večer in Radio Slovenija. Prav tako naj bi, kot še poroča Večer, v zadevi Istrabenz potrdili tudi obsodilno sodbo za Kristjana in Nastjo Sušinskega.

Odvetniki vseh treh obsojenih - Janez Koščak, Luka Podjed in Varja Holec - so za STA pojasnili, da sodbe višjega sodišča še niso prejeli. Več podrobnosti bo tako najverjetneje znanih v sredo.

Bavčarjev odvetnik Janez Koščak je za STA sporočil, da sodbe višjega sodišča ni prejel, zato je tudi ne more komentirati. Prav tako sodbe še ni prejel odvetnik Nastje Sušinskega Luka Podjed,

Okrožno sodišče je septembra lani znova obsodilo Bavčarja ter brata Sušinski zaradi pranja denarja pri preprodaji delnic Istrabenza, medtem ko je Bavčarja oprostil obtožb o napeljevanju k zlorabi položaja. Bavčarju je izreklo kazen petih let zapora, Kristjana Sušinskega je obsodilo na tri leta zapora, Nastjo Sušinskega pa na dve leti. Ta sodba je tako, če držijo neuradne informacije, postala pravnomočna.

Bavčar je bil v prvotni sodbi julija 2013 zaradi pranja denarja obsojen na sedem let zapora, a je sodbo nato vrhovno sodišče pred dvema letoma razveljavilo in vrnilo v ponovno sojenje, Bavčar pa iz zdravstvenih razlogov v tem času ni nastopil zaporne kazni.
23.5.2017 16:19:31

Foto priponke

Bavčar o sodbi zaenkrat brez komentarja

Deli novicoVaši komentarji

  • Anonimen Se strinjam Se ne strinjam
    23.5.2017 18:29:02

    Baraba bi mogel dobit 30 let pavsej familiji vse pobrat dat najemnisko stanovanje pa bo golazen vdla kako zivmo mi navadni smrtniki,joj saj res je hud srcni bolnik

  • tribun Se strinjam Se ne strinjam
    24.5.2017 10:34:07

    Zvlečte ga že enkrat na Dob in zapornikom razdelite tube vazelina. Naj se zabava prične!!!

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.