Motorist umrl za posledicami včerajšnje nesreče

Na cesti Novo mesto—Metlika v kraju Trnovec v občini Metlika, se je včeraj okoli 18.35 zgodila prometna nesreča, v kateri sta trčila traktor in motorist. Pri tem je bil huje poškodovan motorist, ki je kasneje v bolnišnici umrl.

Hudo poškodovanega motorista so s kraja nesreče s policijskim helikopterjem odpeljali v ljubljanski klinični center, kjer pa je ponoči za posledicami prometne nesreče umrl.

Do nesreče je prišlo, ko je 70-letni traktorist vozil kmetijski traktor po glavni cesti iz smeri Novega mesta proti Metliki,  v križišču za naselje Trnovec pa zavil v levo. Pri tem je zaprl pot 52-letnemu vozniku motornega kolesa, ki je pripeljal iz nasprotne smeri. Zaradi hudih telesnih poškodb so motorista s policijskim helikopterjem prepeljali v UKC Ljubljana, kjer pa je ponoči umrl.

Sicer pa se je čez vikend na našem območju zgodilo več nesreč z udeležbo motoristov. V nedeljo popoldne so bili pšolicisti obveščeni, da v novomeški bolnišnici oskrbujejo moškega, ki naj bi padel z motorjem in se poškodoval. Po zbranih obvestilih so ugotovili, da je 44-letni motorist vozil iz smeri Šentruperta proti Homu. V ovinku je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem, padel in se pri tem lažje poškodoval.

Prav tako v nedeljo so policisti obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila na regionalni cesti med Roviščem in Studencem. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih naj bi 59-letni motorist zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem in padel. Lažje poškodovanega motorista in sopotnico so reševalci odpeljali v brežiško bolnišnico.

V noči na ponedeljek pa se je zgodila prometna nesreča v Šmarjah pri Šentjerneju. Po prvih ugotovitvah policistov naj bi 70-letna voznica kolesa z motorjem trčila v kamen, ki naj bi bil na vozišču. Pri tem je izgubila oblast nad mopedom in padla. Poškodovano žensko oskrbujejo v novomeški bolnišnici, so še sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto.

29.5.2017 14:21:09

Foto priponke

Motorist umrl za posledicami včerajšnje nesreče

Deli novicoVaši komentarji

 • Anonimen Se strinjam Se ne strinjam
  29.5.2017 11:29:25

  Hudo tragedija pocivaj v miru kamerd popolnoma nic kriv.Ne boste nic napisali koliko nesrec v procentih zakrivijo neprevidni trktoristi

 • Anonimen Se strinjam Se ne strinjam
  29.5.2017 11:29:28

  Komentar je bil onemogočen s strani uredništva.

 • elizabeta stine Se strinjam Se ne strinjam
  29.5.2017 17:00:38

  moje sožalje ampak moram zopet povedat,da žal hitrost ubija pa čeprav mu je prekrižal pot traktorist, včasih tako hitro motoristi pripeljejo,da ga komaj vidiš in mislim,če bi bila hitrost primerna bi se verjetno lahko ustavil

 • tribun Se strinjam Se ne strinjam
  30.5.2017 11:58:52

  Ne vem zakaj vsi mislijo, da motorno kolo takoj pomeni vožnjo čez omejitve. Tukaj je nesrečo povzročil traktorist, ker je motorista izsilil. Pika! Ne vem zakaj je mislil, da bo hitrejši s traktorjem od motorista. V Sloveniji je nujno uvesti obvezne zdravniške preglede za voznike vsakih 5 let. Starost 80ih let za redne preglede je prenizka! Mnogi že pri 60ih niso več zmožni varno voziti. Trezni ali pa pod vplivom...

 • Lolek in Bolek Se strinjam Se ne strinjam
  30.5.2017 20:18:01

  Iskrene sozalje svojcem pokojnega, ampak na tem odseku ceste je omejitev 70 km/h in ce bi se motorist pripeljal vsaj pribljizno toliko, se bi brez problema varno ustavil. V neposredni blizini nesrece je tudi lokal in ljudje marsikaj povejo. Mislim, da nima smisla vso krivdo valit na traktorista.

 • tribun Se strinjam Se ne strinjam
  31.5.2017 6:39:45

  Tam omejitev ni več 70 ampak normalnih 90 kot izven naselja. Preveri dejstva. 70 omejitev je bližje gostilni, kot si dejal in ne na aktualnem delu ceste, kjer se je nesreča zgodila. Pa še nekaj...traktorist je imel na voljo mnogo drugih vzporednih cest, ki bi jih moral praviloma uporabiti (Trnovec - Lokvica) ampak je bilo g. traktoristu to odveč... ta cesta je zelo prometna (sploh v poletnem času) in traktor bi moral uporabiti vzporedne ceste.

 • Lolek in Bolek Se strinjam Se ne strinjam
  31.5.2017 12:25:42

  Nesreca se je zgodila na samem odcepu za Trnovec, znak 70 km/h pa je postavljen okrog 50 metrov pred odcepom. Vsak dan peljem mimo. Pa tudi ce bi se motorist pripeljal 90, se bi najbrz koncalo bolje. Pa se enkrat, ISKRENE SOZALJE SVOJCEM POKOJNEGA.

 • tribun Se strinjam Se ne strinjam
  31.5.2017 13:08:22

  Bo najbrž držalo če si domačin....Še vedno...kaj je traktor delal na glavni cesti, če ima na voljo vzporedne....

 • Lolek in Bolek Se strinjam Se ne strinjam
  31.5.2017 13:28:43

  Mislim da je zdaj brez smisla ugotavljat zakaj ono in zakaj drugo. Na zalost cloveka vec ni in ga nic ne povrne.

 • en Se strinjam Se ne strinjam
  31.5.2017 20:10:43

  Traktorist ima prepoved vožnje po AC! Ne pa po tistih ovinkih! S traktorjem sigurno ni zapeljal v križišče 40Km/h. Vprašanje pa je s kakšno hitrostju se mu je pa pribleževal motorist??? Kajti, če bboš nekoga videl na razdalji cca100+. pred zavijanjem, a ga boš čakal? Naj počiva v miru.

 • Saiya Se strinjam Se ne strinjam
  3.6.2017 22:58:54

  Dragi lolek in bolek...malo se umiri s svojimi komentarji. Motorist ni prinorel. Ja? Je bil zelo varen voznik in zelo izkusen. Vem iz prve roke. Tako da ne pametuj! Ljudje povejo mrsikaj ja...si se pogovarjal z gospodom ki je vozil traktor? Vsi v gostilni so rekli da se motorja sploh slisalo ni...uf kako je norel a ne?? Ne pametuj okoli ko ne ves za kaj se gre in kako je bilo!! Vazn da se jezik vrti in ni vazno kdo ob tem trpi, a ne?? jst zelo trpim in oceta nikoli vec nazaj ne dobim. Gospod, ki je vozil traktor pa tudi trpi. In to zelo. Pac usoda je naredila svoje. Trpimo vsi bliznji in vsi vpleteni. Ti pa naslednic ko te prime da zacnes pametovat...prvo malo razmisli koliko dejansko ves o kaki zadevi in koga lahko s svojimi komentarji prizadanes. Drugace pa srcna hvala vsem za izreceno sozalje in vsem ki ste se prisli poslovit od meni najpomembnejse osebe. Oci moj dragi pocivaj v miru. Rada te imam!

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.