31-letno Črnomaljko ustavil šele stinger

Na območju Črnomlja je v noči na nedeljo 31-letnica, za katero se je pozneje izkazalo, da je vozila pod vplivom prepovedanih drog, ogrožala udeležence v prometu. Z nevarno vožnjo je končala šele potem, ko so policisti uporabili sredstvo za prisilno ustavljanje vozil oz. t. i. stinger, ki je prerezal pnevmatike na njenem vozilu.

Kot so sporočili z novomeške policijske uprave, so policisti med nadzorom prometa v Črnomlju v noči na nedeljo opazili avtomobil, ki je vozil po levem smernem vozišču in ogrožal ostale udeležence v prometu. V njem je bila 31-letna voznica iz Črnomlja, ki je po ugotovitvah policistov vozila pod vplivom prepovedanih drog.

Ustavljali so jo s svetlobnimi in zvočnimi signali, vendar znakov policistov ni upoštevala. S pospešeno hitrostjo je nadaljevala z vožnjo proti naselju Kanižarica, v naseljih vozila s hitrostjo več kot 100 kilometrov na uro in vozila po levem smernem vozišču.

Vozila, ki so pripeljala iz nasprotne smeri, so morala, da bi se izognila trčenju, zapeljati na rob vozišča ali z njega. Ker je voznica z nevarno vožnjo nadaljevala, so policisti uporabili stinger. Šele nato se je vozilo zaradi prerezanih pnevmatik ustavilo.

Policisti so nato s službenim vozilom zapeljali pred avtomobil 31-letnice, da bi ji preprečili nadaljnjo vožnjo, a je ta sunkovito speljala in s prednjim delom trčila v policijsko vozilo. Ker ni upoštevala ukazov, so zoper njo uporabili prisilna sredstva.

Po opravljenem hitrem testu, ki je pokazal, da je vozila pod vplivom prepovedanih drog, so žensko odpeljali v prostore za pridržanje in ji odredili strokovni pregled. Po zaključeni preiskavi jo bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.
12.6.2017 15:22:28

Foto priponke

31-letno Črnomaljko ustavil šele stinger

Deli novicoVaši komentarji

  • Anonimen Se strinjam Se ne strinjam
    12.6.2017 16:30:27

    CIGANI

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.