46 voznikov pod vplivom alkohola

Na območju Policijske uprave Novo mesto so policisti med 5. in 11. junijem, ko je potekal evropsko usklajen nadzor vožnje voznikov pod vplivom alkohola in prepovedanih drog, odredili preizkus alkoholiziranosti 1576 voznikom motornih vozil. 46 voznikov je bilo pod vplivom alkohola.

Med njimi je bilo 13 voznikov takšnih, ki so imeli v litru izdihanega zraka več kot 0,52 miligramov alkohola. 37-im kršiteljem so odvzeli vozniškega dovoljenja in enega kršitelja pridržali. Zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi so za tri voznike odredili strokovni pregled.

Na območju Policijske uprave Novo mesto bodo policisti nadaljevali pogostejše preverjanje psihofizičnega stanja udeležencev v cestnem prometu. Namen tovrstnih nadzorov je predvsem zmanjševati število prometnih nesreč povezanih z alkoholom. Na naših cestah je v lanskem letu in letos v prometnih nesrečah umrlo 20 ljudi. Kar polovico nesreč s smrtnim izidom, v katerih je umrlo 10 ljudi, so povzročili vozniki, ki so vozili pod vplivom alkohola.

15.6.2017 16:03:38

Foto priponke

46 voznikov pod vplivom alkohola

Deli novicoVaši komentarji

  • Anonimen Se strinjam Se ne strinjam
    18.6.2017 20:17:32

    Naj grejo raje cigane preganjat ne pa ljubi ki po celodnevnem delu spijejo dva pira

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.