Podčetrtek žal brez številnih najboljših

Matjaž Trbovc z drugim mestom med borci do 66 kg in David Štarkel, ki je bil v konkurenci do 60 kg tretji, sta poskrbela za slovenski odličji na evropskem pokalu v Podčetrtku. Moti pa predvsem dejstvo, da je na tekmovanju manjkala vrsta najboljših Slovencev.

Del reprezentance na čelu s Tino Trstenjak se na vrhunec sezone, avgustovsko svetovno prvenstvo v Budimpešti, pripravlja v Tokiu. A v termalnem središču ob slovensko-hrvaški meji je manjkala tudi sedmerica, ki se je odločila za dolgo pot v Mehiko, kjer ni bilo pravega uspeha, obenem pa so tekmovalci in tekmovalke zaradi dolge poti izgubili tudi lep del časa za trening. Na najmočnejši slovenski tekmi pa so žal manjkali tudi nekateri najboljši tekmovalci iz mladinske kategorije, ki bi v močni konkurenci lahko pridobili dragocene izkušnje.

"Za večino bi bilo res boljše, če bi namesto v Mehiki nastopili tukaj. Lahko bi se borili za kolajne, a preskakujejo. Sam ne vem zakaj. Za Anamari Velenšek pa lahko rečem, da je potrebovala močno tekmo," je ocenil prvi mož slovenske stroke Marjan Fabjan, tvorec večine slovenskih judoističnih uspehov s svojimi tekmovalci iz celjskega Sankakuja. Dejstva, da so v nedeljo na tekmi manjkali tudi nekateri vidni predstavniki Judo zveze Slovenije, ni želel komentirati, a ostaja dejstvo, da je evropski pokal v judu tradicionalno največji vsakoletni projekt JZS.

Vsekakor ga v prihodnjih dneh čaka veliko dela. Po eni strani ga skrbi poškodba olimpijske prvakinje Tine Trstenjak in nosilca medalje z letošnjega evropskega prvenstva v Varšavi Adriana Gomboca. "Na srečo vemo, kako se lotiti poškodb. Za vse tisto, kar ne morejo postoriti tukajšnji zdravniki, imamo strokovnjake doma in v tujini, ki nam pomagajo. To je pri Tini nujno, saj si ne more privoščiti, da bi ostala brez nastopa na SP," še pravi Fabjan.

Po drugi strani Fabjan še ni našel načina, da bi Roki Drakšič še enkrat zagrabil zares, na srečo pa se vrača Anamari Velenšek. Slednja je v Mehiki prvič nastopila v težki kategoriji, njeni nadaljnji nastopi v tej kategoriji pa so odvisni tudi od Klare Apotekar. Velenškova, bronasta na OI v Rio de Janeiru, bo v težki kategoriji ostala le, če bo Apotekarjeva v kategoriji nižje prikazala velik napredek. Ob tem pa Fabjan širše spremlja tudi dogajanje v mlajših kategorijah, kjer s skrbjo opaža, da je premalo res kakovostnih tekmovalcev.

Znan je širši spisek kandidatov za SP v Budimpešti, kjer ni presenečenj, slovenski judoisti pa imajo jasen tudi progam dela do SP. Najmočnejše priprave jih v začetku julija čakajo v španskem Castelldelfelsu pri Barceloni, ob tem pa tudi skupne akcije v Celju in Izoli.
19.6.2017 8:23:26

Foto priponke

Podčetrtek žal brez številnih najboljših

Deli novicoVaši komentarji

  • Zaenkrat še ni komentarjev. Bodi prvi.

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.