V Ljubljani ubili znanega slovenskega igralca

Ljubljanski policisti so bili včeraj okoli 9.ure zjutraj obveščeni o nasilju v stanovanju na Trubarjevi ulici v Ljubljani. Ob prihodu na prizorišče so policisti v stanovanju našli mrtvega moškega. Šlo naj bi za slovenskega igralca Gašperja Tiča. 20-letni napadalec je v priporu.

Policisti danes nadaljujejo preiskavo dogodka, v katerem naj bi v nedeljo 20-letnik do smrti zabodel 44-letnega filmskega in gledališkega igralca ter voditelja otroških in mladinskih oddaj na TV Slovenija Gašperja Tiča. Osumljenec je še v policijskem pridržanju, policisti pa nadaljujejo z ogledom kraja dogodka in zbiranjem obvestil.

Ljubljanski policisti so mrtvega igralca našli v nedeljo zjutraj v stanovanju na Trubarjevi ulici v Ljubljani. Po podatkih policije se je sprl z 20-letnikom. Slednji je z ostrim predmetom poškodoval igralca, ki je zaradi poškodb na kraju umrl. 20-letniku so policisti kmalu po dogodku odvzeli prostost.

Osumljenec je še vedno v policijskem pridržanju in ga še niso prepeljali pred preiskovalnega sodnika. V pridržanju je sicer lahko največ 48 ur.

Sicer pa policisti, kot so pojasnili na Policijski upravi Ljubljana, nadaljujejo z zbiranjem obvestil, s katerim bodo razjasnili tudi ozadje spora med osumljencem in žrtvijo. Prav tako bodo danes opravili obdukcijo. Po najnovejših informacijah so kriminalisti ugotovili, da sta se znanca - 20-letni osumljenec in 44-letni oškodovanec - družila v enem izmed ljubljanskih lokalov. Ko sta lokal zapustila, sta skupaj odšla v stanovanje v centru Ljubljane, kjer je med njima prišlo do spora oz. prepira. Med prepirom je 20-letni osumljenec z nožem večkrat zabodel 44- letnega oškodovanca, ki je bil zaradi hudih poškodb na kraju dogodka mrtev.

Sicer pa preiskava kaznivega dejanja še vedno poteka, kriminalisti tudi še opravljajo preiskovalna dejanja (ogled kraja, ipd...). 20-letni osumljenec je v policijskem pridržanju ter bo v roku 48 ur priveden k preiskovalnemu sodniku.

Kazen, ki je zagrožena za obravnavano kaznivo dejanje uboja je kazen zapora od 5 do 15 let.

Umorjeni Gašper Tič je za svoje gledališke vloge prejel Severjevo nagrado, za delo na televiziji pa viktorja za posebne dosežke. Dolgo let je bil poročen z Natašo Tič Ralijan, s katero sta se pred leti ločila, v zakonu pa sta se jima rodila dva sinova.


19.6.2017 14:51:32

Foto priponke

V Ljubljani ubili znanega slovenskega igralca

Deli novico