Foto: Dan Keltov in Rimljanov v Trebnjem

V Trebnjem je bil minuli vikend v znamenju Keltov in Rimljanov. Uvod v tako imenovani Dan Keltov in Rimljanov je bil antični vrelec 'modrosti', ki je osvežil obiskovalce vsako polno uro. Nadaljevali so s telovadbo ter seveda delavnicami, kot so peka bile kruha, pletenje izdelkov iz leske, odkrivanje keltskih zakladov, ročno ustvarjanje lončenih posod, vonjali zelišča, izdelovanje mečev in podobno.

Vse to in še več so obiskovalci lahko izkusili, okusili in izdelali. Med drugim so lahko občudovali Rimljane, ki so bili zaščiteni s pravimi meči in oklepi. Skozi vroče sobotno popoldne so obiskovalce popeljali kulturniki s svojimi plesnimi in glasbenimi ritmi, medtem ko so učenci in mentorji osnovnih šol Veliki Gaber in Trebnje poskrbeli, da so se skupaj vrnili v preteklost.

V sklopu prireditve »Iz trebanjskega koša« so organizirali tudi likovni natečaj »Vladar/ica za en dan«, ki so ga ustvarjali učenci omenjenih osnovnih šol. Po tehtnem premisleku je komisija razglasila najboljše, ki so bili:

1. mesto: Benjamin Agnič in Gašper Kumelj, 5. razred; mentorica: Cvetka Boljte; OŠ Trebnje
2. mesto: Julija Stopar in Alja Podobnik, 4. razred; mentorica: Lidija Šajn; OŠ Veliki Gaber
3. Brina Lavrič, Lara Povhe in Lan Verhovec, 3.b razred; mentorica: Stanka Zaletelj; OŠ Trebnje

Sledila je tradicionalna povorka »Iz trebanjskega koša«, v kateri je bilo 31 društev oziroma 650 članov različnih društev v občini.
V včerajšnjem osrednjem dogodku »Iz trebanjskega koša« je bil t.i. »Dan športa«. Med drugim so se v športnem parku Trebnje ekipe krajevnih skupnosti pomerile med seboj v »igrah brez meja«.

19.6.2017 9:26:52

Foto priponke

Foto: Dan Keltov in Rimljanov v Trebnjem

Deli novicoVaši komentarji

  • Zaenkrat še ni komentarjev. Bodi prvi.

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.