F&A: Je bil samomor povod za eksplozijo?

Novomeška policija je sporočila, da je okoli pol enajste ure dopoldne na Kosovi ulici v samem centru Novega mesta prišlo do eksplozije v osebnem avtomobilu. Pri tem je umrl 59-letni domačin. Kriminalisti zdaj okoliščine dogodka preiskujejo. Kot so pojasnili pri policiji, življenja drugih prebivalcev na tem območju niso bila ogrožena.

Po informacijah tamkajšnjih prebivalcev je v središču Novega mesta med poslopjem Dolenjskega muzeja in Narodnim domom nekaj po 10.uri silovito počilo. Razlog je bila eksplozija v osebnem vozilu, v katerem je bila ena oseba, ki je na kraju dogodka umrla. Neuradno smo izvedeli, da naj bi šlo za samomor J.Z., domačina srednjih let.  Okrajno sodišče v Novem mestu je v včerajšnji v javni dražbi, v kateri je upnik podjetje Dama, d.o.o., izdalo odločbo o rubežu njegovega premičnega premoženja v vrednosti 1.526,00 eur.  Po nalogu izvršitelja Marka Zorčiča naj bi rubež opravili danes ob 10.uri dopoldne. Seznam premičnega premoženja zajema predmete, vredne od 4,00 evre pa do posameznih kosov kuhinjske opreme, ocenjene največ 120 evrov.

Po besedah predstavnice za stike z javnostmi na PU Novo mesto Alenke Drenik, je na kraju dogodka tudi skupina strokovnjakov, ki preiskujejo, kaj je poivzročilo eksplozijo. Očividci pravijo, da naj bi eksplodirala ročna bomba. Drugih žrtev k sreči ni bilo.

Zaradi zagotavljanja varnosti ljudi in premoženja so kriminalisti in policisti zavarovali kraj dogodka in zbrali prva obvestila, kra dogodka pa so si ogledali tudi bombni tehniki Oddelka za protibombno zaščito Specialne enote policije. Ugotovljeno je bilo, da je v eksploziji v vozilu umrl 59-letni moški iz Novega mesta. Glede smrti ni bilo ugotovljenih znakov kaznivega dejanja. Kriminalisti še naprej zbirajo obvestila in ugotavljajo okoliščine tragedije. O ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo, je povedal pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije na PU Novo mesto, Matjaž Štern

13.7.2017 14:48:42

Audio priponke

Pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije na PU Novo mesto, Matjaž Štern o tragediji

Foto priponke

F&A: Je bil samomor povod za eksplozijo?

Deli novicoVaši komentarji

  • Anonimen Se strinjam Se ne strinjam
    13.7.2017 13:51:45

    Delozacija za par evrov? Bavcar je pa bolan , kot je bolna nasa drzava!!!!

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.