FOTO: V Šentrupertu smrt mladega mopedista, v Beli krajini hudo poškodovana voznica

V Šentrupertu se je včeraj nekaj pred 16. uro zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika kmetijskega delovnega stroja in mopeda. Voznik mopeda je umrl. V Beli krajini pa se je v prometni nesreči hudo poškodovala 75-letna voznica.

Do nesreče v Šentrupertu je prišlo v ovinku, kjer je mopedist trčil v prednji del kombajna. 17-letni voznik je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. Okoliščine prometne nesreče policisti preiskujejo, ogleda tagičnega dogodka pa sta se udeležila tudi preiskovalna sodnica in okrožni državni tožilec.

Voznik mopeda je v zadnjih dneh že druga smrtna žrtev na cestah na našem območju, zato voznike policisti vnovič opozarjajo, da so previdni in pozorni na dogajanja na cesti.  Vse udeležence v prometu tudi pozivajo, da so v poletni vročini še posebej previdni, saj se pri voznikih pogosteje pojavi utrujenost, ki močno vpliva na zbranost. Prometna varnost se namreč v poletnih mesecih običajno poslabša. Vsem udeležencem v cestnem prometu, tako voznikom tovornih in osebnih vozil, kot tudi motoristom in kolesarjem svetujejo, da se na pot odpravijo spočiti, v ustreznem psihofizičnem stanju. Dosledno naj upoštevajo omejitve hitrosti in cestno prometna pravila. Pozorni naj bodo na dogajanje v prometu in poskušajo predvideti ravnanja ostalih udeležencev. Še dodatna previdnost velja pri vožnji po lokalnih cestah in na krajših razdaljah v domačem okolju, kjer vozniki običajno manj pozornosti namenjajo dogajanju v prometu.

Vozniki in potniki v osebnih avtomobilih naj bodo v vozilu vedno, tudi pri vožnji na krajših razdaljah, pripeti z varnostnim pasom. Tudi motoriste policija poziva, da pri vožnji uporabljajo zaščitno čelado in ostalo motoristično zaščitno opremo, ki lahko bistveno ublaži posledice nesreče. Ob prehitevanju drugih voznikov naj se prepričajo, da so jih ti opazili in šele nato varno prehitevajo. Preden pripeljejo v križišče, naj motoristi dodatno pozornost namenijo tudi ravnanju voznikov, ki vozijo iz nasprotne smeri in bi jih lahko spregledali in tako odvzeli prednost.

Že včeraj dopoldne pa so policisti obravnavali še eno hudo prometno nesrečo, ki se je zgodila v Beli krajini na cesti med Gradacom in Vranoviči. Po prvih ugotovitvah je 26-letni voznik tovornega vozila zaradi vožnje po levi strani vozišča trčil v avtomobil, ki ga je vozila 75-letna voznica. Huje poškodovano voznico in lažje poškodovanega voznika so reševalci odpeljali v bolnišnico. Nesreča se je zgodila okoli 11.ure na cesti Metlika—Črnomelj pri naselju Gradac v občini Metlika. Osebno vozilo, ki ga je vozila 75-letna voznica, je v trčenju s kombiniranim zletelo s ceste. Reševalci nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Metlika so poškodovana skrbeli na kraju nesreče in ju odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci PGD Črnomelj so pomagali reševalcem pri oskrbi in prenosu poškodovanih oseb do reševalnega vozila, odklopili akumulatorja na vozilih ter zavarovali kraj nesreče.

14.7.2017 8:31:21

Foto priponke

FOTO: V Šentrupertu smrt mladega mopedista, v Beli krajini hudo poškodovana voznica

Deli novicoVaši komentarji

  • Zaenkrat še ni komentarjev. Bodi prvi.

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.