VIDEO: Kdo je najboljši »mladi rejec«

Mednarodna šola najboljšega mladega rejca, ki se je danes končala na Kmetijski šoli Grm, je končana. Danes so podelili pokale in priznanja najboljšim, razvrščenim v različne kategorije.

V Novem mestu se danes zaključuje peta Mednarodna šola »Mladih rejcev«, ki jo organizira slovensko Društvo rejcev govedi črno bele pasme. Na 4-dnevnem izobraževanju na Kmetijski šoli Grm, so udeležencem svoje znanje poleg domačih posredovali tudi predavatelji iz Nizozemske, Švice in Irske.

Predavanja so bila povezana predvsem s pripravo govedi omenjene pasme na razstave oz. predstavitve javnosti. Ob tem je udeležence čakalo tudi precej praktičnega dela z živalmi, zanje so skrbeli, jih krmili in čistili, ponoči pa ob njih organizirano dežurali. Seznanili so se tudi s potekom ocenjevanja in s kriteriji za izbor najboljših govedi. Osvojeno znanje so danes praktično predstavili v tekmovalnem ringu. Pred tem so izbrano govedo pripravili na javno predstavitev, ga očistili, odpravili lepotne pomanjkljivosti in počesali. Ob koncu tekmovanja pa so razglasili najboljše mlade rejce mednarodne šole, ki so s predstavitvijo živali in z živaljo samo v ringu dosegli najboljše rezultate.

Tekmovanja se je udeležilo 40 mladih rejcev – 36 iz Slovenije in 4 iz Srbije. V skupini mladih rejcev so prevladovali mladi v starosti do 18 let, kar je dober znak za slovensko govedorejo, sicer pa so bile 3 tekmovalne kategorije: v kategorije »profi« mladih rejcev so podelili pokal za najboljše vodenje in pokal za najlepše ostriženo žival, bili pa sta še dve kategoriji – mladi rejci do 18 let in mladi rejci nad 18 let. Tu sta bila podeljena po dva pokala - za najlepše predstavljeno žival in za rezervno šampionko. V celotni konkurenci tekmovanja so podelili še pokal še najboljši mladi rejki. To je postala Barbara Zajc, nekdanja dijakinja Kmetijske šole na Grmu, zdaj pa študentka ZOO tehnike. Nagrajena je bila za najbolje ostriženo in najlepše pripravljeno razstavno žival. Poleg tega so podelili še nagrado skupini mladih rejcev, ki so v tem času najbolje skrbeli za čistočo, higieno in prostor oz. so najbolje opravili pri pripravi živali na razstavo in manegiranju. Zmagovalna je bila ekipa na čelu z Barbaro Zajc.

17.7.2017 9:51:57

Foto priponke

VIDEO: Kdo je najboljši »mladi rejec«

Deli novicoVaši komentarji

  • Zaenkrat še ni komentarjev. Bodi prvi.

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.