Po drami in zmagi proti Srbiji uvrstitev med 16 najboljših

Reprezentanca Slovenije, v kateri sta najboljša Hribar in Cvetko, je ostala med evropsko namiznoteniško elito. V nadaljevanju z Nemci poraz. Na evropskem prvenstvu odlično igra tudi nova članica NTK Krka Aleksandara Vovk, ki se je z ekipo uvrstila v četrtifinale.

Slovenska moška mladinska reprezentanca je v soboto pozno zvečer igrala proti dobri ekipi iz Srbije in dvema porazoma ter zmagi proti Poljski na 30. evropskem prvenstvu za mlade dodala novo, zelo pomembno zmago. Do nje je prišla tako kot je poznavalsko napovedala trenerka Andreja Ojstršek Urh: "Po izenačenih, negotovih in mestoma stresnih dvobojih. Pomembne točke za novo zmago, ki je Slovenijo popeljala med šestnajst najboljših ekip v Evropi, sta prispevala krkaša. Poudariti je treba, da je naša ekipa igrala v eni najmočnejših skupin."

Slovenija je Srbijo premagala s 3/2. »Povedli smo že z 2:0. Tilen Cvetko je premagal Gaceva 3/1, Peter Hribar pa Levajaca 3/2. Luka Norčič je gladko izgubil z njihovo obrambo, nato pa Hribar res nesrečno z Gacevim. V odločilni tekmi je Cvetko protit Levajacu prikazal več mirnosti kot v prejšnjih dvobojih proti Franciji, pa tudi vrhunsko igro in zmagal 3/1. Povem vam, da je bil dvoboj poln čustev in res srčne igre na obeh straneh, za gledalce je bil to en sam užitek, za nas, akterje, pa prava drama. A to je pač pingpong,« je srečanje s Srbijo komentirala trenerka Andreja Ojsteršek Urh, nadvse zadovoljna z igro svojih varovancev.

Včeraj pozno popoldne se je slovenska ekipa pomerila z vedno neugodnimi Nemci. Žal se ni izšlo po pričakovanjih. Cvetka je ugnal Hippler (1/3), Hribarja Engeman (1/3), Norčiča pa Messner (0/3). Danes dopoldne se bo ekipa Slovenije, v kateri bosta znova najpomembnejša igralca Cvetko in Hribar, pomerila z neugodnimi Madžari.

Na Portugalskem zelo dobro igra tudi nova članica NTK Krka Novo mesto Aleksandra Vovk. Slovenke so odlično igrale v predtekmovanju, zasedle drugo mesto in prehitele močni Francijo in Hrvaško ter si zagotovile nastop v 1. jakostni skupini in s tem zelo dobro izhodišče za morebiten preboj v četrtfinale tega največjega evropskega tekmovanja. Včeraj so dobre igre potrdile in se uvrstile v četrtfinale mladinskega evropskega prvenstva, k uspehu je precej pripomogla tudi članica NTK Krka Aleksandra Vovk.

17.7.2017 10:18:41

Foto priponke

Po drami in zmagi proti Srbiji uvrstitev med 16 najboljših

Deli novicoVaši komentarji

  • Zaenkrat še ni komentarjev. Bodi prvi.

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.