FOTO: Dušan Rajović iz Adrie Mobil vodilni na Kitajskem

Srbski kolesar Dušan Rajović v dresu slovenske ekipe Adria Mobil je odlično začel dirko okrog jezera Qinghai na Kitajskem. Po drugem mestu v prvi etapi je bil danes prvi v etapi po ulicah Xininga in je prevzel skupno vodstvo. Dirka je sicer dolga 13 etap.

Na dirki, na kateri je Marko Kump pred dvema letoma zmagal na petih etapah, je Rajović v drugi etapi v sprintu ugnal vse tekmece. Drugi je bil Italijan Riccardo Stacchiotti iz ekipe Nippo-Vini Fantini, tretji pa Turek Ahmet Örken.

Na začetku dirke so napadale predvsem manjše ekipe. Dokaj hitro se je izoblikoval beg treh kolesarjev v katerem pa ni bilo nobenega kolesarja izmed večjih ekip. Pobudo za lovljenje je prevzela ekipa, ki je imela vodilnega kolesarja po prvi etapi. Kolesarji Adrie so hranili moči za zaključek etape. Ubežnike so ulovili na polovici zadnjega kroga. V zadnjih treh kilometrih se je Adria postavila na čelo in pripeljala Dušana Rajovića do prve velike zmage v sezoni. Po dirki dejal: »Danes je bila dirka dolga le 115 km. Zelo sem zahvalen ekipi, da so me pripeljali na dobro pozicijo za zaključni sprint. Do konca dirke imamo še veliko etap in upam da zmagamo še kakšno.«

Trener Boštjan Mervar: »Prva dva dni smo dosegli več od pričakovanj, po vseh težavah s prtljago smo začeli dirko res odlično. Res, da smo dirkali prva dva dni zelo pasivno in smo se osredotočili le na ciljne šprinte, so zaključne akcije fantje izpeljali odlično. Dirka je dolga, zato se ne smemo preveč izpostavljati. Jutri nas čaka prva zahtevna etapa, saj se bomo povzpeli iz 2300 m/nm na 3819 m/nm na gorski cilj HC kategorije. Rumene majice ne bomo branili, saj je za nadaljevanje dirke bolje, da jo za nekaj časa predamo drugim. Etapa bo dolga 133 km, gorski cilj je na 76 km. Poskušali bomo, da se eden od naših fantov pridruži pobegu manjše skupine, Radoslava Rogino pa poskušamo pripeljati čim bolj svežega do začetka vzpona. Da imamo rumeno majico, je samo nam v prid in lahko to dobro izkoristimo v jutrišnji etapi.«

Rajović ima po dveh etapah v skupnem seštevku šest sekund prednost pred Špancem Jonom Aberasturijem, ki je bil najhitrejši v prvi etapi, v drugi je končal na četrtem mestu. Srb v dresu Adrie Mobila je tudi vodilni v točkovanju za zeleno majico najboljšega po točkah.


17.7.2017 12:28:55

Foto priponke

FOTO: Dušan Rajović iz Adrie Mobil vodilni na Kitajskem

Deli novicoVaši komentarji

  • Zaenkrat še ni komentarjev. Bodi prvi.

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.