FOTO: Pod okriljem novomeškega OZ RK bo letovalo 309 otrok, metliškega 120

Letošnjega letovanja otrok na Debelem rtiču pod okriljem Območnega združenja Rdečega križa Novo mesto se bo udeležilo 309 otrok iz vseh dolenjskih osnovnih šol. Letovali bodo v treh izmenah, od 15. do 22. julija, od 17. do 24. julija in od 22. do 29. julija. V prvih izmeni bo 126 otrok, v drugi 45 in v tretji 138 otrok. Na območju OZ RK Metlika pa bo na Debeli rtič odšlo 120 otrok metliške občine.

Letošnje leto je bil interes za letovanje na Debelem rtiču spet večji od razpisanih mest, zato so za 46 otrok, ki so jih imeli »preveč« prijavljenih, zbirali sredstva. Uspešno so zbrali vseh 10.580 eur, ki so jih prispevali posamezniki, gospodarske družbe in krajevne organizacije Rdečega križa od pobrane članarine. Mnenje darovalcev je bilo, da si vsak otrok zasluži oddih na morju, zato se jim je zdela odločitev o zbiranju sredstev in o tem, da nobenega od otrok ne zavrnejo, pravilna.

Program letovanja obsega poleg vsakodnevnega kopanja, in preživljanja časa na plaži tudi zanimive ustvarjalne, športne in druge aktivnosti, ki jih z otroki izvajajo mentorji. Letos bodo delavnice posvetili zdravi prehrani, prvi pomoči in sproščanju. Posebej dobrodošel je izlet z ladjico v Koper, kjer si privoščijo sladoled in ogledajo mesto.

Letovanje za 260 otrok je znatno sofinanciral Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije za otroke, ki imajo pogoste zdravstvene težave, prispevalo je tudi 8 občin z našega območja. Otroke je danes, tako kot vrsto let zapored, obiskal župan mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni.

Območno združenje RK Novo mesto že vrsto let organizira letovanje otrok na Debeli rtič, saj se zavedajo, da tako marsikomu od otrok omogočijo prvo izkušnjo obiska morja in vsaj del počitnic brez računalnikov, mobitelov, v naravi, z ogromno gibanja in medsebojnega druženja.

V organizaciji Rdečega križa Metlika pa je v soboto - že 38. leto zapored - odšlo na 7-dnevno letovanje na Debeli rtič 55 otrok iz metliške občine. Danes je metliške otroke obiskala podžupanja Anica Kopinič. Sicer pa "počitnikarjem" tamkajšnji mentorji vsako leto pripravijo pester in zabaven program za čim bolj kreativne počitnice ob morju. Preko vseh akcij in rednega letovanje bodo letos na območju OZ RK Metlika poskrbeli, da bo 120 otrok iz metliške občine preživelo počitnice ob morju. Mnogi iz med njih prvič.
18.7.2017 11:53:41

Foto priponke

FOTO: Pod okriljem novomeškega OZ RK bo letovalo 309 otrok, metliškega 120

Deli novicoVaši komentarji

  • Zaenkrat še ni komentarjev. Bodi prvi.

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.