Zaseženo vozilo in vrsta vlomov

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 169 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 534 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri je umrl motorist, dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 25 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Kršitelju cestnoprometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, so zasegli avtomobil. Posredovali so zaradi 39 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreč pri delu in sprožitev signalno varnostnih naprav.

Kršitelju zasegli avtomobil

Novomeški policisti so v noči na 16. 7., med kontrolo prometa na Ljubljanski cesti, ustavili voznika osebnega avtomobila Renault megane. Med postopkom so ugotovili, da 43-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,75 miligramov alkohola.
Renault megane so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine
V okolici Podturna pri Dolenjskih Toplicah je 14. 7. popoldne nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil nahrbtnik in torbico z dokumenti, denarjem, prenosnim telefonom in ključi. Državljana Švice je oškodoval za 2500 evrov.
V noči na 15. 7. je neznanec s parkirnega prostora pred zidanico v kraju Zagorica, v občini Mirna, odtujil osebni avtomobil Volkswagen golf plus 1,2 TSI, sive barve, letnik 2010, registrskih oznak NM MS 003.
V kraju Gorica na območju Krškega je 15. 7. zvečer neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo.
Odtujil je zlat nakit in lastnike oškodoval za 3000 evrov.
16. 7. v večernih urah je v kraju Malence na območju Krškega nekdo iz stanovanjske hiše odtujil denar, dve pištoli in naboje. Okoliščine policisti še preiskujejo.
V noči na 16. 7. je v Artmanji vasi na območju Trebnjega nekdo skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar. Lastnico je oškodoval za 1500 evrov.
Oškodovanci iz Dolenjskih Toplic so po prihodu z dopusta ugotovili, da je v času njihove odsotnosti nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in nakit. Škode je za okoli 2500 evrov.

17.7.2017 12:34:13

Foto priponke

Zaseženo vozilo in vrsta vlomov

Deli novicoVaši komentarji

  • Anonimen Se strinjam Se ne strinjam
    19.7.2017 9:26:30

    Pred to bando cigansko ne bo nikoli mira vse je vslo z vajeti

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.