Akcija "Šolar" bo tudi letos olajšala nakup šolskih potrebščin

Na Območnem združenju RK Metlika letos že dvanajsto leto zapored organizirajo akcijo Šolar, s katero želijo pomagati osnovnošolcem in srednješolcem iz socialno šibkih družin pri nakupu šolskih potrebščin. Gre za enkratno finančno pomoč, ki jo v obliki vrednostnega bona prejmejo starši otrok.

Bon na ime otroka bodo starši tudi letos lahko vnovčili v trgovini Partner v Metliki in sicer ves avgust, ko poteka akcija in je namenjena izključno samo za šolske potrebščine. V zadnjih dveh letih pa se je pokazala vse večja potreba pomoči dijakom in študentom, tako pri plačilu študentskih domov in mesečnih pomoč i- žepnin oz. štipendij.

Vsako leto pri Območnem združenju RK Metlika razdelijo toliko pomoči, kolikor uspejo pridobiti. Običajno je to do 4.000 €, čeprav letos potrebe niso nič manjše kot minula leta. V minulem šolskem letu je humanitarno pomoč prejelo 90 prejemnikov. Komisija za dodeljevanje pomoči je izmed prispelih prošenj izbrala tiste, ki so najbolj socialno ogroženi.

Da bi lahko pomagali večjemu številu otrok se je metliška organizacija Rdečega križa za pomoč obrnila tudi na medije. Svoj prispevek lahko kdorkoli nakaže na TRR RK Metlika: 02994-0019199751 s pripisom Šolar 2017. Na srečanjih prejemniki povedo, da jim omenjena pomoč veliko pomeni pri plačilu šolskih obveznosti, ki jih sicer njihovi starši težko zmorejo.
17.7.2017 14:17:01

Foto priponke

Akcija "Šolar" bo tudi letos olajšala nakup šolskih potrebščin

Deli novicoVaši komentarji

  • Zaenkrat še ni komentarjev. Bodi prvi.

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.