Osumljenca se izgovarjata na alkohol

Na Okrožnem sodišču Krško se je začela glavna obravnava v sojenju Alešu Olovcu in Martinu Kovaču, ki ju obtožnica bremeni, da sta februarja brutalno pretepla 26-letnika, zaradi česar je ta kasneje umrl, in napad objavila na družbenem omrežju Facebook. Glavna obravnava se je začela z njunim in zaslišanjem nekaj prič.

V okviru glavne obravnave, ki poteka pred petčlanskim sodnim senatom, v katerem so ob dveh sodnikih še trije porotniki, je sodnica Cvetka Ogorevc Sotelšek najprej zaslišala osumljenca, ki jima tožilstvo očita kaznivo dejanje umora in neupravičeno snemanje in ki krivdo zanikata.

Kot je po današnji obravnavi povedala tožilka Mateja Roguljič, obramba osumljencev, 20-letnega Olovca in 29-letnega Kovača, temelji na tem, da sta bila v času dejanja vinjena in da se vsega ne spominjata, kar je po njenem povsem logična obramba.

Glede na to, da skuša Kovačeva obramba dokazati, da je njegova odgovornost za omenjeni napad manjša in da je do tega prišlo na Olovčevo pobudo, pa za zdaj vztraja pri obtožnici, da gre za umor v sostorilstvu, za kar je zagrožena najmanj 15-letna zaporna kazen.
17.7.2017 14:49:05

Foto priponke

Osumljenca se izgovarjata na alkohol

Deli novicoVaši komentarji

  • svedrac Se strinjam Se ne strinjam
    18.7.2017 7:18:49

    Že po faci vidiš,da sta psihiča.

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.