A&F: V Novem mestu začetek sanacije Šmihelskega mostu

V Novem mestu začenjajo prenovo cestišča na tamkajšnjem prometno najbolj obremenjenem Šmihelskem mostu. Zaradi gubanja asfaltnega cestnega plašča je treba cestišče vsakih nekaj let popravljati, Mestna občina Novo mesto pa bo za naložbo brez davka odštela približno 170.000 evrov. Med omenjeno prenovo bo most zaprt za motorni promet.

Novomeški župan Gregor Macedoni je na novinarski konferenci v začetku meseca napovedal, da se bodo temeljiteje lotili tudi prenove hidroizolacije leta 1991 zgrajenega mosta preko Krke.

Da bi čim manj vplivali na promet, so za njegovo prenovo izbrali čas počitnic in najpogostejših dopustov. Hkrati bodo poskrbeli za ustrezno označitev obvozov, dela pa bodo predvidoma potekala do 20. avgusta. Obvoz bo urejen po Kandijski, Levičnikovi in Seidlovi cesti, za osebna in tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa ne presega 3,5 tone, bo obvoz možen tudi skozi mestno jedro.

Župan je dodal, da na Šmihelskem mostu zaradi njegovega naklona vsakoletno prihaja do poškodb vozišča, posebej problematičen pa je njegov spodnji del, kjer je to v smeri Šmihela izpostavljeno dodatnim zavornim silam vozil. Voziščno konstrukcijo in mostovno hidroizolacijo so sicer že večkrat prenavljali, marca pa so opravili preiskavo, ki je pokazala, da je zaradi dotrajanosti in slabega stanja najbolj smiselna zamenjava teh dveh v celoti. Z omenjeno preiskavo so tudi ugotovili, da so robni deli cestišča in pločniki v dobrem stanju.

Ker bodo dela izvajali na celotni širini cestišča, bo na mostu potrebna popolna zapora prometa in ureditev obvoza, je še pojasnil Macedoni.
25.7.2017 11:29:30

Audio priponke

Novomeški župan o prenovi Šmihelskega mostu

Foto priponke

A&F: V Novem mestu začetek sanacije Šmihelskega mostu

Deli novicoVaši komentarji

 • Anonimen Se strinjam Se ne strinjam
  25.7.2017 11:36:36

  Ce bi ob gradnji naredili kvalitetno in bi ves denar ki je bil namenjen za most porabili za le tega in ga nebi polovico pokradli pot je pri nas navada popravila nebi bila potrebna

 • Anonimen Se strinjam Se ne strinjam
  27.7.2017 15:39:29

  kje pa so delavci na mostu

 • čili Se strinjam Se ne strinjam
  27.7.2017 22:45:56

  Imamo srečo, da novomeški cestarji popravljajo most, ameriški se kmalu zrušijo ;-). . . !? https://www.youtube.com/watch?v=lXyG68_caV4

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.