Župan Straže z zahvalnim pismom

Župan občine Straža Dušan Krštinc je na medije naslovil pismo zahvale vsem, ki so pomagali pri gašenju enega največjih požarov zadnjih let na Dolenjskem, v Zalogu.

Pismo objavljamo v celoti:

"V četrtek, 20. julija 2017 je spokojnost v naši občini ponovno prekinila gasilska sirena. Tokrat so ognjeni zublji zajeli prostore podružnice za predelavo odpadkov podjetja Ekosistemi v Zalogu.Kot vedno, so se tudi tokrat takoj odzvali gasilci, največje združenje v Sloveniji, ki so na tej, lahko rečem v zadnjih 30-ih letih največji katastrofi in intervenciji odigrali ključno vlogo. Pokazali so svojo visoko strokovno usposobljenost, sodelovanje, nesebično pripravljenost pomagati in pri tem vložili nadčloveške napore. Zato se sedaj, ko je najhuje za nami, želim zahvaliti GRC Novo mesto za interveniranje in odlično vodenje intervencije, še posebej poveljniku in vodji intervencije Gregorju Blažiču ter operativnim vodjem Robertu Janežiču, Janezu Mikliču in Dejanu Škrubeju, operativcem domačih dveh društev PGD Vavta vas in Dolenja Straža, prostovoljnim gasilcem 60 društev za odzivnost, sodelovanje na intervenciji, za opremo in za upoštevanje navodil. Hvala Gasilskim zvezam Novo mesto, Šentjernej in Trebnje.

Hvala policistom za nadzor nad prometom in za varnost gasilcev, direktorju podjetja GG Novo mesto Andreju Kastelicu za stroje in zaposlenim, ki so jih upravljali skupaj z zaposlenimi v podjetju Ekosistemi, bencinskemu servisu Petrol Vavta vas – Jerneju Bevcu za 24 urno oskrbo z gorivom. Hvala vsem občankam in občanom, ki so gasilcem prinašali vodo, kavo in hrano, zaposlenim v občinski upravi, ki so skrbeli za prehrano in pijačo za gasilce ter za tehnično pomoč, poveljniku CZ Slovenije Srečku Šestanu za pozivanje ustreznih inštitucij ter organiziranje vključitve Slovenske vojske s helikoptersko pomočjo, poveljniku CZ Občine Straža Martinu Krštincu, OŠ Vavta vas za organiziranje zbirnega centra, ZD Novo mesto za zdravstveno oskrbo, gostilni Pri Mari – Mojci Kikelj za kuhanje in dostavo malic. Zahvala tudi vsem inštitucijam, ki so nemudoma pristopile k meritvam morebitnih škodljivih vplivov na okolje in ljudi. V teh dneh so nam priskočili na pomoč in nudili svoje usluge tudi v marketu Tuš-Dušak, Mercatorju, Pekarni Drini – hvala vsem. S sanitetnimi pripomočki je pomoč nudila Lekarna Straža, katerim prav tako velja naša zahvala.

Zahvaljujem se tudi sodelavcem iz občinske uprave: Polonci Špelko Krštinc za organiziranje prehrane in pijače ter njeno, skoraj 24 urno prisotnost, Manici France Klemenčič za koordiniranje inštitucij, ki so izvajale meritve, ter prav lepa hvala Slavku Poglavcu in Bojanu Darovcu, ki sta poskrbela, da smo imeli gasilci 24 ur na dan na voljo hladno pijačo, dostavljeno na lokacijo, ter za tehnično pomoč: kompresorji, za tehnično izpravnost vozil ob in na pogorišču… Hvala Tudi Karmen Turk, ki se je ta teden predčasno vrnila z dopusta in ureja vpoklice, zavarovanje in ostala administrativna dela.

S pomočjo vseh navedenih je bil požar, ki je bil izredno zahtevne narave in ki je v začetku izgledal kot da ga sploh ne bo možno pogasiti, obvladan v treh dneh. Slovenci še zmeraj znamo skupiti skupaj in si pomagati.
Hvala lepa tudi novinarjem za korektno poročanje. Hvala tudi ministrici za okolje in prostor gospe Ireni Majcen, ki nas je obiskala v času najhujšega požara in si ogledala njegovo razsežnost," je v pismu zapisal župan Občine Straža Dušan Krštinc
25.7.2017 13:45:08

Foto priponke

Župan Straže z zahvalnim pismom

Deli novicoVaši komentarji

 • čarli Se strinjam Se ne strinjam
  25.7.2017 17:24:43

  Veliki plus za gasilce in veliki minus za občinske politike.na čelu z Knafljem, kateri se ogabno nastavljajo kameram slovenskih televizij,predvsem zato ker so prav oni dali dovoljenja za obratovanje tega podjetja na tej lokaciji.

 • DamDam Se strinjam Se ne strinjam
  25.7.2017 17:48:34

  E, moj Krštinc....

 • DamDam Se strinjam Se ne strinjam
  25.7.2017 23:26:12

  čarlija K. sem mislil spodaj, ne župana....

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.