Umrl priprti Robert Rotar

Dva dni po tem, ko je bil priprt v preiskovalnem zaporu v Zadru, je na poti v zadrsko bolnišnico v soboto umrl 47-letni Slovenec, Novomeščan Robert Rotar, osumljen ponarejanja denarja in dokumentov, je poročal Zadarski list. Dodaja, da bodo v ponedeljek izvedli obdukcijo, po kateri bo znan vzrok smrti.

Časnik je izvedel, da je Rotarju v soboto zjutraj v njegovi zaporniški celici postalo slabo, zaradi česar je padel in si pri tem poškodoval glavo. Na pomoč so mu najprej priskočili sojetniki v celici, ki so takoj skušali ustaviti krvavitev, potem pa tudi pazniki, ki so ga do prihoda nujne medicinske pomoči uspeli reanimirati in vzpostaviti stik, a je nato umrl na poti do bolnišnice.

Kot še navaja časnik na svoji spletni strani, je imel Rotar že nekaj časa zdravstvene težave, prijeli pa so ga potem, ko so v vili v kraju Diklo pri Zadru, ki jo je nekoč uporabljal, našli "tovarno" za izdelavo ponarejenega denarja in dokumentov. Rotar je trdil, da gre za opremo, s katero je opravljal grafične storitve.

Rotar je sicer v Sloveniji znan po tem, da mu je kot lastniku podjetja Mirage morala slovenska država pred leti izplačati več milijonov evrov odškodnine zaradi enostranske odpovedi pogodbe glede registracijskih nalepk za motorna vozila.

Dodano 6.8., kot navaja STA:
Rotar je sicer v Sloveniji znan po tem, da mu je kot lastniku podjetja Mirage morala slovenska država pred leti izplačati odškodnino zaradi enostranske odpovedi pogodbe glede registracijskih nalepk za motorna vozila. V zvezi s tem izplačilom so danes z državnega pravobranilstva sporočili, da je Republika Slovenija podjetju Mirage Holografhy Studio na podlagi sodbe vrhovnega sodišča izplačala nekaj več kot 730.000 evrov odškodnine. Vrhovno sodišče je namreč skoraj v celoti ugodilo reviziji državnega pravobranilstva zoper sodbo višjega sodišča v Ljubljani, in sicer tako, da je bila Republika Slovenija namesto 4,6 milijona evrov oz. z zamudnimi obrestmi 8,4 milijona evrov izgubljenega dobička dolžna plačati dobrih 400.000 evrov oz. skupaj z obrestmi nekaj več kot 730.000 evrov.


6.8.2017 20:44:05

Foto priponke

Umrl priprti Robert Rotar

Deli novicoVaši komentarji

 • DamDam Se strinjam Se ne strinjam
  6.8.2017 12:43:56

  Proustaška oblast na Hrvaškem preganja in zapira tudi bolne ljudi....Tako tujce, kot tudi svoje državljane.....Žalostno...... Robi, počivaj v miru......

 • Anonimen Se strinjam Se ne strinjam
  6.8.2017 14:13:20

  Mogoce mu je pa golazen bizantinska pomagala da je padel

 • tribun Se strinjam Se ne strinjam
  7.8.2017 7:27:24

  Ne vem kaj imajo ravno ustaši in bizantinci zraven v tem primeru...ampak vidim, da troli izkoristijo vsako priložnost, da izrazijo svojo ksenofobijo. Tudi to, ko umre človek, ki je tam našel nov dom in se tam dobro počutil. RIP pokojniku in sožalje družini. Vi troli pa se malo zamislite.

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.